събота, 7 май 2011 г.

Сър Алекс: Не съм си и помислял, че можем да задминем Пул по титли

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че в началото на своята кариера като наставник на "Червените дяволи" дори и не си е помислял, че е възможно отборът да мине Ливърпул по титли.

Това обаче на път да стане факт, ако английският колос успее да спечели трофея през настоящия сезон. При тези обстоятелства, Юнайтед ще стигне до рекордната си 19-а титла и ще задмине "Мърсисайдци" по спечелени трофеи във Висшата лига.

"Когато поех отбора, просто исках Юнайтед да се развива успешно. Това бе единствената цел - да се справяме добре", коментира сър Алекс, цитиран от таблоида "Мирър".

"Не съм си мислил колко титли мога да спечеля и не ми е минавало и през ума, че ще изпреварим Ливърпул", добави шотландският специалист.

"Освен това нямаше как да предвидя, че ще водя този клуб толкова дълго време и ще спечеля толкова трофеи като негов мениджър", отбеляза още опитният специалист.

"Периодът от време, който прекарах в Юнайтед до момента, обаче е нещо наистина изключително", каза Фъргюсън.

Специалистът, който през декември ще стане на 70 години, отсече, че за клуба ще значи много, ако задмине Ливърпул по брой спечелени титли.

"Не мисля, че това ще означава нещо лично за мен. По-скоро е важно за клуба", коментира шотландецът.

"Важно е за историята на отбора", добави той.

"Моето желание е освен да спечелим титлата в Англия, да триумфираме и в Шампионската лига", не пропусна да отбележи мениджърът на Юнайтед.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар