сряда, 11 май 2011 г.

Роналдо подгони рекорд на Уго Санчес

С хеттрик на Кристияно Роналдо Реал Мадрид победи с 4:0 Хетафе в мач от 36-я кръг на Испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Въпреки че Хетафе се бореше за своето оцеляване, атмосферата на мача бе повече като на тренировка, заради липсата на мотивация на домакините.

Единственото им желание все пак бе да помогнат на Роналдо да напредне в листата на голмайсторите. И най-голям принос имаше Месут Йозил, който даде две прекрасни асистенции в средата на първото и в началото на второто полувреме.

В 75-та минута Карим Бензема влезе като резерва и се разписа само 37 секунди след появяването си на терена.

В самия край на мача пък Роналдо спечели леко пресилена дузпа и от нея оформи своя хеттрик.

С трите си гола Роналдо събра общо 36 попадения и е само на две от абсолютния рекорд в първенството на Уго Санчес.





В началото на мача най-активен бе Гонсало Игуаин. В 4-та минута той получи добро центриране зад защитата от Марсело, но съвсем малко височина не му достигна, за да засече от чиста позиция в мрежата.

След това аржентинецът започна атака, след която топката попадна в Роналдо пред наказателното поле, но неговият удар уцели точно Игуаин.

При друга  ситуация отново Игуаин игра добре в наказателното поле, но накрая стреля прекалено слабо и не затрудни вратаря.

В средата на полувремето дойде ред на Йозил да показва уникалния си поглед. Той първо даде чудесен дълъг извеждащ пас на Ди Мария, но след като влезе в наказателното поле той се засуети и топката му бе отнета.

Следващото магическо подаване на германеца обаче бе насочено към Роналдо и в този случай не отиде на вятъра. Йозил центрира по много техничен начин с външен фалц и сложи топката право на главата на Роналдо, който обаче също скочи много високо над двама защитници и забоде в мрежата.

Самият Йозил бе близко до гола малко по-късно, когато засече от полуволе недобре изчистена топка след центриране от корнер, но след лек рикошет кълбото мина на сантиметри от гредата.

Десетина минути по-късно Анхел ди Мария даде почти толкова добро центриране от другото крило, но този път удара с глава на Роналдо бе доста неточен.

В самия край на полувремето бе единственото добро положение за гостите. След центриране от фаул Колунга стреля силно с глава, но топката срещна тялото на защитник пред вратата. След това отново Колунга направо добавка, но неточно покрай гредата.

Секунди след започване на второто полувреме Реал можеше да вкара втори гол, но последователно Марсело и Роналдо не можаха да засекат близо до вратата.

Малко по-късно Роналдо стреля много опасно от фаул и топката мина над стената, но разтърси мрежата от външната страна на стената.

В 56-та минута Реал стигна до втория гол. Чаби Алонсо започна бърза атака и даде извеждащ пас към Игуаин. Вратарят на гостите излезе да пресрещне аржентинеца, но не успя да улови топката и тя попадна в Месут Йозил, който изключително хладнокръвно я чукна настрани към Роналдо и той нямаше проблем да я вкара в опразнената мрежа.

Три минути след този гол Хетафе стигна до най-доброто си положение в мача. Парехо проби в наказателното поле и от аутлинията поднесе назад към непокрития Каскеро, но той от точката на дузпата стреля неточно.

В 63-та минута Реал направи атака, която най-добре показваше разликата в стиловете с Барселона. Кристияно Роналдо пое топката до тъча в центъра на терена и даде почти 40 метров пас към Ди Мария на другото крило. Той от своя страна без много да се бави даде също 40 метров извеждащ пас и намери Игуаин непокрит в наказателното поле, но аржентинецът с глава не успя да прехвърли вратаря.

Четвърт час преди края Жозе Моуриньо извърши двойна смяна, пускайки в игра Бензема и Адебайор на мястото на Игуаин и Йозил. И французинът имаше нужда от само 30 секунди, за да се разпише. Чаби Алонсо му даде чудесен дълъг пас и след като Бензема си спря топката в наказателното поле, я чукна технично покрай вратаря.

Две минути по-късно и Адебайор можеш набъро да се впише сред голмайсторите, но от чиста позиция в наказателното поле реши да потърси Роналдо, чийто удар обаче рикошира в защитник.

В 80-та минута Ди Мария си позволи рядко "своеволие" да опита силен удар от малък ъгъл, като топката мина застрашително близо над гредата. С изключение на тази ситуация обаче бе очевидно, че целият отбор играе за Роналдо. В една атака Ди Мария и Адебайор по еднакъв начин опитаха технични центрирания с финт към Роналдо.

В 87-та минута пък Адебайор излезе абсолютно сам срещу вратаря, но и този път не се полакоми, а подаде встрани на Роналдо. Той също бе на чиста позиция, но ударът му по земя от десетина метра бе спасен блестящо от Устари.

Устари се намеси блестящо и при следващия удар, който бе снаряд на Чаби Алонсо от почти 30 метра.

Минута преди края пък Роналдо пропусна поредната добра възможност, като не засече точно ниско центриране на два метра пред вратата.

Упоритите опити на Реал да направи голмайстор явно трогнаха дори и съдията и в 90-та минута той даде изключително лека дузпа за нарушение срещу самия Роналдо. Естествено, португалецът застана зад бялата точка и не сбърка.

До края на мача Роналдо можеше да има още едно добро положение за гол, когато Бензема започна контраатака и португалецът тичаше непокрит до него, но подаването на французина бе лошо.


Реал Мадрид - Хетафе 4:0

1:0 Роналдо 24
2:0 Роналдо 56
3:0 Бензема 77
4:0 Роналдо 90 дуз.


Реал Мадрид: Адан (83 Мехиас), Марсело, Пепе, Карвальо, Арбелоа, Чаби Алонсо, Диара, Йозил (76 Адебайор), Ди Мария, Роналдо, Игуаин (76 Бензема)

Хетафе: Устари, Ката Диас, Мане, Марио, Мигел Торес, Каскеро (63 Москера), Боатенг, Парехо (71 Борха), Арисменди, Колунга, Сардинеро (46 Мику)

Източник gol.bg
тагове: роналдо, футбол, Реал Мадрид, спортни новини


Няма коментари:

Публикуване на коментар