сряда, 4 май 2011 г.

Левски оскуба "орлетата" - 3:2

Левски се измъчи срещу Пирин в Благоевград, но взе много ценна победа с 3:2 и съкрати изоставането си от Литекс на пет точки. Шампионите обаче имат мач по-малко, тъй като по-късно днес приемат Сливен. 

Два гола за Пирин вкара Иван Цветков. Точни за "сините" бяха Матондо, Гара Дембеле и Христо Йовов. Първото полувреме бе за домакините, които създадоха поне три чисти голови положения, успяха да вкарат едно от тях, но допуснаха лек изравнителен гол на Минев. 

В началото на второто полувреме "орлетата" нацелиха две греди, но след това "сините" взеха инициативата и вкараха нови два гола. В края на мача интригата се върна с гол от дузпа за Пирин, но за нещо повече нямаше време и Левски удържа победата.


Пирин започна атакуващо срещата и още в началото можеше да вкара.  В 3-ата минута Иван Цветков бе изведен зад защитата на Левски и се озова сам срещу Пламен Илиев, но бе застигнат от Веско Минев, който му изби топката. 

Три минути по-късно обаче "орлетата" клъвнаха "сините". Иван Цветков за втори път бе изведен сам срещу Илиев, пое си технично топката и с остър шут с левия крак вкара за 1:0. 

Левски успя да опъне мрежата на домакините малко по-късно, но попадението на Гара Дембеле бе отменено, поради несъществуваща засада. 

В 16-ата минута Веско Стойков се подигра с отбраната на Левски отляво, последва пас към Димитър Илиев, който от точката на дузпата не успя да вкара. 

Последва нов пробив на Веско Стойков, като капитанът на Пирин развинти Грийн, навлезе в наказателното поле на Левски и стреля, но над гредата. 

Тези пропуски на "орлетата" бяха наказани от Левски. В 33-ата минута Минев центрира меко отляво в наказателното поле на Пирин, където Матондо с глава опъна мрежата - 1:1. 

В края на полувремето Владимир Гаджев изпълни страхотно пряк свободен удар, от дъгата на наказателното поле, но топката профуча до лявата греда на Пирин.
 Второто полувреме започна с две греди за Пирин. 

В 50-ата минута Иван Цветков проби през центъра, стигна до дъгата на наказателното поле на Левски и стреля мощно, но топпката се отби от лявата греда на Илиев, след което се върна в Попев, който направи уникален пропуск, след като от един метър уцели горната греда на "сините". 

Малко по-късно и гостите уцелиха гредата след удар на Христо Йовов. В 67-ата минута защитата на Пирин сгреши детински и подари топката на Дембеле, който останал сам срещу Ганев не сгреши за 1:2. 

Това попадение даде увереност на "сините", които контролираха събитията на терена и не даваха никакви шансове на домакините, които поизчерпаха физическите си сили. 

В 78-ата минута Христо Йовов вкара красив гол с удар от границата на наказателното поле и направи 1:3. 

Левски се отпусна и бе наказан, след като Иван Цветков вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сержиньо Грийн. Пирин се хвърли в атаки да търси точката, но нямаше шанс и "сините" взеха победата.

ПИРИН - ЛЕВСКИ 2:3

Голмайстори:
1:0 Цветков (6)
1:1 Матондо (33)
1:2 Дембеле (67)
1:3 Йовов (78)
2:3 Цветков (83-дузпа)

Пирин:  12. Веселин Ганев, 5. Димитър Коемджиев, 20. Башлиев, 25. Благой Наков, 26. Юлиян Попев, 7. Р. Иванов, 8.     Антон Костадинов, 9. Веско Стойков, 6. Димитър Воденичаров (21. Антон Карачанаков - 69), 24. Иван Цветков, 29. Димитър Илиев
   
Левски: 23. Пламен Илиев, 5. Иво Иванов, 14. Веселин Минев, 55. Йордан Милиев, 3. Сержиньо Грийн, 8. Даниел Димов, 17. Даниел Младенов, 22. Дарко Тасевски, 45. Владимир Гаджев, 6. Жанвион-Юлу Матондо, 9. Гара Дембеле     

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар