понеделник, 9 май 2011 г.

Джокович се разправи с Надал и взе титлата в Мадрид

Непобедимият Новак Джокович спечели титлата от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид, след като се наложи с 2:0 сета във финалния двубой над световния номер 1 Рафаел Надал, в отделните части 7/5, 6/4.
За пореден път от началото на сезона сърбинът доказа, че има потенциала и възможностите да бъде новият лидер в световната ранглиста и с оглед на демонстрираното от него е само въпрос на време това да се случи.
В днешния сблъсък на “Маноло Сантана” Джокович доказа, че победите му над “Ел Торо” в Индиън Уелс и Маями не са плод на щастливо стечение на обстоятелствата, а закономерност в следствие на моментното съотношение на силите и ако този баланс се запаси, то Ноле има реални шансове да триумфира и в Париж след малко повече от месец.
През целия мач днес Ноле имаше инициативата, а стартът му беше повече от летящ, след като само за 20-ина минути той имаше аванс от два пробива за 4/0.
Последва логичният отговор на испанеца, който с много борба и продължителни разигравания успя да се върне в сета и да изравни за 5/5, но последваха нови два гейма за световния номер 2, с което на практика интригата в сета приключи.
На старта на втората част двамата тенисисти си размениха по един бърз пробив, след което последваха минути, в които сервиращите доминираха, за да се стигне до кулминацията в десетия гейм, когато Рафа сервираше за оставане в мача, но загуби подаването си, а с това и мечтата си за поредна титла пред родна публика.
Така няколко седмици преди началото на Ролан Гарос въпросителните около титлата и трона на “Краля на клея” изглеждат доста интригуващи, а “Магьосника от Белград” има всички основания да се надява, че “непобедимата му серия” може да продължи.
Ето и статистиката от двубоя:
Джокович

 Надал   
 57
1-ви сревис % 
 69
 3
 Асове
 3
 1
 Двойни грешки
0
 5/12
 Възможности за пробив
 3/6
 73/133
 Общо спечелени точки
 60/133

 Времетраене: 2.18 ч.



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар