неделя, 1 май 2011 г.

Димитър Борисов: Ще искаме авансово парите за стадионите

Единият от собствениците на ЦСКА, Димитър Борисов, заяви, че клубовете, обединени в сдружението "Футболна София", ще поискат в аванс парите от държавата. Петте отбора очакват да получат средства за модернизирането на стадионите си.

Борисов и президентът на "Славия" Венцислав Стефанов бяха гости на предаването "Зона спорт" по bTV action, като и двамата заявиха, че извън мачовете е добре собствениците на клубовете да се разбират. Спортните битки са си спортни битки, но по принцип имаме добри взаимоотношения между клубните собственици", каза Борисов.

"Положението със стадионите е тежко. Трябва да търсим някаква помощ, защото със собствени средства не можем да се справим. Толкова години демокрация, нищо обаче не се случи със спортните бази. Преди десет години можеше онези 120 млн. да се дадат на петте софийски отбора, вместо за националния стадион и ситуацията сега щеше да е друга."

Борисов и колегите му в сдружението очакват държавата да промени статута на някои спортни обекти и те да се приватизират. Парите от евентуалната продажба на терените ще отидат за модернизацията на стадионите на ЦСКА, "Левски", "Славия", "Локомотив" (София) и "Академик". Предложените за приватизация спортни обекти са стадионите "Септември" и "Раковски", столичният колодрум, стария стадион "Академик", зали за бойни изкуства, бившия "Юнак" и пързалка "Дружба".

"Искаме да се харчи публично и да се дава отчет за всеки разход. В момента правим първоначални стъпки, но как ще бъдат разпределени средствата още не се знае", добави Борисов. Той уточни, че членовете на сдружението нямат нищо против "Септември". Те обаче искат теренът да бъде продаден и използван за нещо полезно, вместо на него да се разхождат крави.
 
По думите му ЦСКА се нуждае от 5-7 млн. лева за ремонт на "Българска армия". В плановете се включва и построяването на голям паркинг, който да обслужва и Националния стадион "Васил Левски".
"Не се заблуждаваме, че може само от билети ще идват средствата. Под трибуните могат да се направят зали за различни спортове и те също да носят приходи. Те ще са достъпни за всички. Не искаме тези пари за заплати или да закърпим положението, а ги искаме целево. Реално погледнато, това сдружение иска да направи стадионите модерни", заяви Борисов.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар