сряда, 18 май 2011 г.

Тевес вкара два и настигна Бербатов при голмайсторите

Сезонът за Манчестър Сити се очертава като все по-успешен с идването на неговия край. Само 72 часа след като "Гражданите" спечелиха купата на Англия, сега те излязоха на 3-тото място в класирането на Висшата Лига.

Това стана след като отборът на Роберто Манчини постигна класическа победа с 3:0 над Стоук Сити и с трите точки изпревари Арсенал за третото място, което означава директно влизане в Шампионската Лига.

Два гола за успеха вкара Карлос Тевес, с което аржентинецът се изравни на върха на голмайсторската листа с Димитър Бербатов. И двамата имат по 21 гола. И двете попадения на Тевес бяха от върховна класа, с което той за пореден път демонстрира колко ценен е за Сити.

Един гол добави и Джолиан Лескът. Гостите пък бяха абсолютно пасивни и за цял мач нямаха нито едно чисто положение за гол. В последния кръг Манчестър Сити гостува на Болтън и при победа ще си гарантира третото място. Арсенал пък гостува на Фулъм.





Настроението в двата отбора логично бе на двете противоположни посоки след финала за ФА Къп, в който Манчестър победи Стоук и прекъсна 35-годишната си суша за трофеи.

На всичкото отгоре грънчарите бяха без един куп основни футболисти. Матю Етерингтън и Джърмейн Пенант изобщо не бяха в групата, а Рори Делап и Кенуайн Джоунс бяха на пейката. За сметка на това Роберто Манчини нямаше никакви проблеми и бе заложил на най-силния си състав.

Така не бе учудващо, че домакините имаха пълно преимущество. Резултатът бе открит още в 14-та минута след гениално изпълнение на Карлос Тевес. Аржентинецът получи топката пред наказателното поле, но пред него имаше цяла стена от защитници. Той обаче мина право през нея с два финта на минимално разстояние и след това с остър удар в обратния ъгъл опъна мрежата. Голът бе изключително класен и дори Лео Меси можеше да се гордее с него.

След двайсетина минути игра бе може би единственото положение за Стоук през първото полувреме. Джо Харт не успя да избие едно центриране и топката попадна в Джон Карю, но силният удар на нападателя се удари право в лицето на стоящия пред вратата Майка Ричардс.

На другия край на терена поднесена назад топка от Туре мина през цялата защита на Сити и връхлитащият около дузпата Давид Силва за малко не достигна да я засече от упор.

Защитата на гостите бе доста разсеяна и при следващата атака Давид Силва получи много перспективен извеждащ пас, но опитът му да финтира последния защитник се оказа неуспешен.

След това много добра акция на Яя Туре мина през Джеймс Милнър и Тевес получи на отлична стрелкова позиция, но ударът му с външен фалц не затрудни вратаря.

До края на полувремето темпото на игра се поуспокои и единствените интересни ситуации бяха удар над вратата на Яя Туре от 25 метра, както и индивидуална акция на Адам Джонсън, завършила с неточен удар.

Седем минути след началото на второто полувреме домакините сложиха точка на спора с втори гол. Сьоренсен излезе абсолютно неразчетено при центриране от фаул и след като Лескът го изпревари за топката лесно отклони с глава на празна мрежа. Голът обаче бе спорен поради факта, че за да се стигне до фаула, Майка Ричардс откровено симулира като се метна на тревата без да има контакт със съперник.

Веднага след гола Роберто Манчини извърши смяна, като извади Давид Силва и пусна Един Джеко. И босненският нападател можеше да вкара само минута след влизането си в игра. Той получи извеждащо подаване от Тевес и добре финтира последния защитник пред него, но останал сам срещу вратаря стреля право в ръцете му.

Третият гол обаче не закъсня и дойде в 65-та минута. Тогава "гражданите" спечелиха пряк сободен удар на около 27-28 метра фронтално срещу вратата. Карлос Тевес застана зад топката и с перфектен удар завъртя топката над стената и тя влезе в мрежата.

Джеко обаче нямаше шанс и негов силен удар от ъгъл тресна сглобката на гредите.

Десет минути преди края влезлият като резерва Шон Райт-Филипс даде извеждащ пас към Джеймс Милнър, който излизаше сам срещу вратаря, но бе фаулиран отзад от Диао на границата на наказателното поле. Интересното бе, че първоначално съдията посочи дузпа, но след това се поправи и даде фаул, който този път не бе изпълнен точно от Тевес.

Пет минути преди края Джеко направи поредния си пропуск, като засече остро с глава центриране след корнер, но топката мина малко над гредата.

Малко след това Карлос Тевес бе сменен, за да получи овациите на публиката. При излизането си обаче аржентинецът направи многозначителен жест с ръкопляскания, с което засили съмненията, че това може би бе последният му мач на "Сити оф Манчестър".

Минута след тази смяна Рори Делап игра с високо вдигнат крак и ритна Сабалета във веждата. Лицето на защитникът мигновено се обля в кръв и той напусна терена и тъй като домакините нямаха повече смени доиграха мача с 10 души.



Манчестър Сити - Стоук Сити 3:0

1:0 Тевес 14
2:0 Лескът 52
3:0 Тевес 65

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Лескът, Компани, Ричардс, Де Йонг, Яя Туре, Милнър, Давид Силва (56 Джеко), Адам Джонсън (67 Райт-Филипс), Тевес (88 Боята)

Стоук Сити: Сьоренсен, Колинс, Шоукрос, Уилкинсън, Уилън (74 Шотон), Уилсън, Пю, Диао, Уайтхед, Уолтърс, Карю (72 Делап)
Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар