събота, 28 май 2011 г.

Пеп: Ако играем както през 2009-а няма да спечелим

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола обяви, че тимът му трябва да подобри сериозно играта си в сравнение с финала през 2009-а, ако иска да победи отново Манчестър Юнайтед. 

Преди 2 години в Рим каталунците започнаха лошо, но вкараха след самостоятелна акция на Самуел Ето’о, а след това след почивката Меси добави още едно попадение за крайното 2:0. 

“Като погледна назад мисля, че ако не се представим на по-високо ниво не бихме могли да спечелим. През 2009 определено не играхме, както очаквах” заяви Гуардиона на пресконференцията преди мача утре. 

“Когато си треньор на Барселона алтернативата е само победа. Ако не печелиш мачовете си, тогава си тръгваш. Фъргюсън каза, че Юнайтед разполага с няколко равностойни отбора, с които може да ни се противопостави, което показва техния потенциал. Ние обаче също имаме идеи как бихме могли да спечелим” добави той. 

“Истината е, че сега повече от всякога трябва да покажем нашия стил футбол, ако искаме да спечелим. За нас е привилегия, че стигнахме до финала. Миналата година след загубата от Интер обещахме да се върнем в битката за титлата и ето, че го направихме. Аз съм доволен от това, което правим през последните години и за мен е чест, че ще мога отново да се изправя срещу сър Алекс Фъргюсън” каза още Гуардиола. 

“Естествено, че Юнайтед е изключително силен отбор, с голям потенциал, който е завършен във всяко едно отношение. В лицето на Чичарито те разполагат с играч, който е изключително опасен в наказателното поле и ще им бъде много полезен през следващите години” каза Пеп, който не се съгласи с думите на Йохан Кройф, че може да напусне Барса след финала и заяви, че се надява да изпълни договора си, който е до следващото лято. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар