неделя, 8 май 2011 г.

Надал показа на Федерер кой е господарят в Мадрид

Световният №1 Рафаел Надал е само на крачка от успешната защита на титлата си от супер турнира на землена настилка в Мадрид с общ награден фонд 3 706 000 евро.

“Краля на клея” за пореден път демонстрира феноменалната си класа, след като в изключително зрелищен и вълнуващ полуфинален сблъсък обърна най-големия си съперник през последните години Роджър Федерер с 5/7, 6/1, 6/3.

Още от първите минути на срещата стана ясно, че Рафа ще гони победата на всяка цена и за радост на препълните трибуни на “Маноло Сантана” стигна до ранен пробив, но в седмия гейм Федерер успя да заличи изоставането си и да върне интригата в сета.

Кулминацията на тази част настъпи в 11-ия гейм, когато Рафа стигна до три поредни възможности за нов пробив, но вместо това последва майсторско измъкване на швейцареца, последвано от решителен пробив в негова полза за крайното 7/5.

Оттук до края на мача обаче инициативата премина изцяло на страната на “Ел Торо”, който изнесе истинска лекция във втората част и набързо изравни резултата, а пробив в четвъртия гейм на заключителния трети сет се оказа достатъчен испанецът за трета поредна година да участва в заключителния двубой за трофея.

Така в утрешния финал в испанската столица Рафа Надал ще очаква победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Томас Белучи, които започват срещата си всеки момент.

Източник dnes.bg
тагове надал, тенис, турнир


Няма коментари:

Публикуване на коментар