понеделник, 16 май 2011 г.

Кристиано Роналдо влезе в историята

Сезонът може да е до голяма степен провал за Реал Мадрид, но не и за Кристияно Роналдо. Португалецът влезе в историята на испанската Примера Дивисион, като изравни рекорда за най-много голове в първенството.

Роналдо вкара два гола за победата на "Белия балет" с 3:1 като гост на Виляреал и събра 38 гола.

Нападателят може дори да излезе еднолично начело, тъй като в последния кръг Реал посреща вече изпадналия Алмерия на "Сантяго Бернабеу".

Резултатът на "Ел Мадригал" бе открит от Марсело в началото на мача, а Роналдо удвои в средата на полувремето с чудесен удар от фаул.

След почивката домакините намалиха чрез Кани, но в допълнителното време Роналдо отново показа страхотен мерник и пак от фаул вкара за крайното 3:1.





Жозе Моуриньо заложи на интересен титулярен състав и по подобие на дербитата с Барселона пусна Пепе в халфовата линия. Там му партнираха Кака и Гранеро, докато Йозил и Ди Мария бяха на пейката. На пейката бе и Гонсало Игуаин и вместо него партньор на Роналдо в нападение бе Карим Бензема.

Въпреки че домакините на теория имаха повече стимул да играят заради минималния шанс да се преборят за третото място и директно влизане в Шампионската Лига, типичния домакински натиск липсваше.

Реал също не си даваше много зор и така първата интересна ситуация бе в 12-та минута, когато Арбелоа проби по крилото и поднесе към Роналдо около точката на дузпата, но той от движение не успя да засече плътно топката.

Малко по-късно поредната колеблива проява на Касияс през този сезон за малко да доведе до гол за Виляреал. Джузепе Роси изскочи зад защитата на Реал, но ъгълът бе сравнително малък и нямаше голяма опасност. Касияс обаче не разчете излизането си и тъй като очевидно не испаше да предизвика дузпа остави Роси да го заобиколи. Така обаче ъгълът стана още по-остър и Роси бе принуден да опита подаване, което обаче бе пресечено от Пепе.

И този пропуск коства доста на домакините, тъй като минута по-късно Реал откри резултата. Бензема започна контраатака, при която подаде на Кака в центъра на терена. Той от своя страна изведе Марсело сам срещу вратаря и защитникът технично прехвърли топката над Диего Лопес.

Интересното при тази ситуация бе, че на другото крило непокрит тичаше Роналдо, но въпреки че му е може би най-добрият приятел в отбора, Марсело предпочете да не му подаде.

Роналдо обаче нямаше много време да се ядосва, защото само пет минути по-късно, в 22-та минута сам стигна до гол. Той застана зад топката при пряк свободен удар и с перфектен изстрел над стената простреля Диего Лопес.

При този резултат темпото на игра значително спадна и до почивката нямаше повече интересни ситуации.

Малко след подновяване на играта обаче Виляреал върна един гол и с това и интригата. Марио преодоля Марсело на ъгъла на аутлинията и наказателното поле, след това поднесе назад и там Кани изпревари Арбелоа, за да засече отблизо в мрежата.

Въпреки че интригата се бе върнала, мачът продължи да е сравнително монотонен. Четвърт час преди края бе единственото спорно положение в мача. Тогава Роналдо изведе влезлият като резерва Йозил сам срещу вратаря и германецът вкара топката в мрежата. Голът бе отменен заради засада, но на повторението се видя, че такава няма.

За домакините единствено Марио бе активен и малко по-късно отправи опасен удар, но топката мина покрай гредата.

В отговор на това Роналдо отправи много изненадващ и още по-опасен удар от ъгъла на наказателното поле право към далечната сглобка на гредите, но Диего Лопес внимаваше и направи страхотно спасяване с една ръка.

В последната минута Ди Мария излизаше сам срещу вратаря, но опита неуспешно да асистира на Роналдо. Това, което не успя да направи Ди Мария направи вратаря на домакините Диего Лопес, който подари топката на Роналдо, но португалецът си я поведе лошо и ъгълът стана прекалено остър за директен удар.

Мачът навлезе в допълнителното време. В последните секунди на 3-та минута Реал спечели пряк свободен удар. Зад топката застана Роналдо и с изключително прецизен удар над стената заби топката покрай гредата, абсолютно неспасяемо за Диего Лопес.


Виляреал - Реал Мадрид 1:3


0:1 Марсело 17
0:2 Роналдо 22
1:2 Кани 51
1:3 Роналдо 93

Виляреал: Диего Лопес, Марио, Мусакио, Марчена, Капдевила, Бруно, Маркош Сена (73 Нилмар), Борха Валеро, Кани (69 Касорла), Марко Рубен, Джузепе Роси

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Рамос, Карвальо, Арбелоа, Чаби Алонсо, Пепе, Кака (70 Йозил), Гранеро (88 Албиол), Роналдо, Бензема (64 Ди Мария)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар