неделя, 15 май 2011 г.

"Челси" направи равен с "Нюкасъл"

"Челси" пропусна възможността да си осигури второто място във Висшата лига на Англия и завърши 2:2 като домакин на "Нюкасъл" в среща от предпоследния 37-и кръг.

Двубоят започна отлично за лондончани и Бранислав Иванович откри резултата още във 2-ата минута. Радостта на сините беше кратка, защото само осем по-късно Хонас Гутиерес изравни след рикошет.

През втората част домакините имаха предимство на терена, но стигнаха до нов гол едва в 83-ата минута. Тогава Франк Лампард центрира от корнер, а в наказателното поле на "Нюкасъл" Алекс игра с глава и отново изведе "Челси" напред.

Защитата на сините на свой ред допусна грешка в продължението, която може да коства и второто място на отбора в първенството. Бранителите на лондончани изпуснаха Стивън Тейлър и по идентичен начин той оформи крайното 2:2 в двубоя.
"Челси" запазва второто място със 71 точки, зад осигурилия си рекордна 19-а титла "Манчестър юнайтед". Отборът на мениджъра Карло Анчелоти е с 4 точки пред третия "Арсенал", който в неделя вечер приема "Астън вила".

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар