неделя, 1 май 2011 г.

ЦСКА победи с лекота Локо - 3:1

ЦСКА удари с 3:1 Локомотив София и записа поредната си победа през пролетта, с която почти сигурно си гарантира поне третото място в крайното класиране. 

Головете за "армейците" забиха Спас Делев, Мишел Платини и Костадин Стоянов. Точен за гостите бе Марчо Дафчев в продължението на мача. 

"Червените" тотално надиграха "червено-черните", като дори можеха да ги разгромят доста по-сериозно, но след третото попадение спряха да играят. 

Момчетата на Милен Радуканов се забавляваха на терена и доставиха истинска наслада с играта си за около 3 000 фенове по трибуните на "Армията". 

Футболистите на Локо пък определено разочароваха и с нищо не показаха, че заслужават да са в битката за третото място и Лига Европа. Гостите се разиграха едва в края на мача, когато успяха да вкарат почетно попадение, но нищо повече.


Футболистите на ЦСКА притиснаха Локо още от началото. В 5-ата минута Грегъри Нелсън разнебити отбраната на гостите отляво, последва пас към Спас Делев, но звездата на "армейците" не успя да достигне до топката и да я засече в мрежата. 

Малко по-късно Мишел Платини направи невероятен пропуск, като с глава от пет метра вместо да вкара, стреля над гредата. 

В 18-ата минута Локо едва не си заби автогол, след като Савич много силно върна топката с глава към Галев, но вратарят внимаваше и със сетни усилия спаси. 

Последва и шут на Делев, но в аут. Това бяха силни минути за ЦСКА, но "армейците" не успяха да вкарат. В 33-ата минута Атанасов центрира остро в наказателното поле на ЦСКА, но топката прехвърли всички играчи и излезе в аут. 

Четири минути по-късно Мишел Платини и Спас Делев разцъкаха в наказателното поле на Локо, но Дарко Савич се хвърли в краката на Делев и го блокира преди да нанесе голов удар. 

Логичното се случи в 41-ата минута и ЦСКА вкара. Грегъри Нелсън развинти отбраната на Локо отдясно, последва пас към Делев, който отблизо без проблем мушна топката в мрежата за 1:0.


"Армейците" започнаха атакуващо и второто полувреме. В 53-ата минута Маркиньос залъга двама от защитата на Локо, напредна мощно, нахлу в наказателното поле и стреля, но топката се оплете от външната страна на вратата на гостите. 

Пет минути по-късно ЦСКА вкара втори гол. Иван Бандаловски центрира перфектно в наказателното поле и Мишел Платини с феноменално воле от точката на дузпата разстреля Галев за 2:0. 

Домакините продължиха да се забавляват и скоро вкараха ново попадение. Борис Галчев изпълни ъглов удар, Валентин Галев изпусна топката и от близо Коце Стоянов само я чукна в мрежата за 3:0. 

След този гол ЦСКА свали темпото и до края спокойно разиграваше и не даваше почти никакви шансове за гостите, които изпуснаха най-чистите си положения чрез Идриси и Добрев. 

Едва в продължението на мача Локо вкара почетно попадение чрез Марчо Дафчев. Така ЦСКА взе класическа победа, с която си гарантираха поне третото място в крайното класиране, а Локо се отдалечи от евротурнирите.


ЦСКА - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 3:1

Голмайстори:
1:0 Спас Делев 40

2:0 Мишел Платини 57
3:0 Костадин Стоянов 62
3:1 Марчо Дафчев 90

ЦСКА: 12. Иван Караджов, 11. Иван Бандаловски, 4. Костадин Стоянов, 19. Апостол Попов, 8. Румен Трифонов, 5. Тодор Янчев (71-Емил Гъргоров), 18. Борис Галчев, 7. Спас Делев (61-Александър Тонев), 29. Грегъри Нелсън, 28. Маркиньос, 9. Мишел Платини (67-Станко Йовчев)
Локомотив (София): 84. Валентин Галев, 28. Атанас Атанасов, 12. Дарко Савич, 14. Милен Лахчев, 11. Кристиян Добрев, 8. Светослав Дяков, 23. Иво Иванов (46-Марчо Дафчев), 18. Калоян Караджинов (62-Румен Горанов), 21. Искрен Писаров, 7. Джемал Джонсън, 99. Дормушали Саидходжа (70-Юсеф Идриси)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар