понеделник, 23 май 2011 г.

Бербо – голмайстор на английската Висша лига

Димитър Бербатов стана голмайстор на английската Висша лига въпреки, че не успя да се разпише за Манчестър Юнайтед при победното 4:2 над Блекпул в последния кръг от първенството, което прати "мандарините" в Чемпиъншип. 

Мегазвездата на България раздели голмайсторския приз с Карлос Тевес, който също не можа да вкара за отбора си Манчестър Сити при победата над Болтън (2:0). Двамата голаджии завършиха сезона с 20 попадения. 

Иначе срещата на "Олд Трафорд" бе повече от вълнуваща, с множество обрати, положения, красиви голове и в крайна сметка победа за Юнайтед. 

Точни за домакините бяха Парк, Андерсон и Оуен, автогол си заби Йън Еват. Головете за Блекпул вкараха Чарли Адам и Гари Тейлър-Флетчър.



Гостите от Блекпул започнаха страхотно мача и можеха да вкарат гол още в 23-ата секунда. Тогава Чарли Адам проби отляво и поднесе топката на Кийт Саутърн, който не успя да вкара от малкото наказателно поле. 

Малко по-късно Митко Бербатов навърза защитата на гостите и навлезе в наказателното поле отляво, след което върна топката към Рафаел, който стреля силно, но Матю Джилкс спаси. В 6-ата минута Блекпул отново бе близко до попадението. 

Чарли Адам центрира прострелно, но Гари Тейлър-Флетчър не можа да засече топката в мрежата на домакините. Последва пропуск на Бербатов. Скоус пусна страхотен пас към Митко, който прибра топката и се озова сам срещу Матю Джилкс, но не успя да го преодолее. 

В 19-ата минута Йън Еват можеше да вкара с глава, но Бербатов много правилно го затвори и блокира. Еват обаче сгреши фатално две минути по-късно и позволи на Парк да се възползва от пас на Бербатов и да прехвърли технично Джилкс за 1:0. 

Блекпул можеше бързо да изравни, но далечен удар на Чарли Адам мина над гредата на Юнайтед. В 31-ата минута Бербатов сътвори нов пропуск. 

Рафаел центрира отдясно, защитата на Блекпул сгреши и подари топката на Митко, който обаче отново не успя да преодолее Матю Джилкс. Пет минути преди почивката гостите изравниха след страхотно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Чарли Адам.


Второто полувреме започна с шанс за Блекпул, но Чарли Адам не успя да вкара от фаул от дъгата на наказателното поле. Все пак гостите направиха пълен обрат в 57-ата минута. 

Тогава Гари Тейлър-Флетчър засече технично центриране отдясно и не остави шансове на Ван Дер Саар. От повторенията обаче се видя, че попадението е нередовно, тъй като Флетчър опъна мрежата от тънко положение на засада. 

Този гол ядоса домакините и те се хвърлиха в атаки, което даде резултат. В 63-ата минута Джони Евънс, Парк и Андерсон си размениха подавания, при което Андерсон получи топката в наказателното поле и с остър удар изравни - 2:2. 

Малко по-късно Бербатов стреля с глава, но Джилкс спаси. Юнайтед продължиха да доминират и отново поведоха в резултата, след като Йън Еват си заби нелеп автогол при едно центриране на Крис Смолинг отдясно. 

Еват можеше да се реваншира в 78-ата минута, но не успя да финтира Ван Дер Саар и да мушне топката в мрежата му. Всичко за Блекпул свърши в 81-ата минута, когато Майкъл Оуен се измъкна зад защитата на гостите и без проблеми вкара за 4:2. 

До края на мача двата отбора си размениха по една греда, но до нов гол не се стигна. Така Юнайтед е шампион, Бербатов голмайстор на Висшата лига, а Блекпул изпада в Чемпиъншип.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – БЛЕКПУЛ 4:2

Голмайстори:
1:0 Парк (20)
1:1 Чарли Адам (40)
1:2 Тейлър-Флетчър (56)
2:2 Андерсон (62)
3:2 Еват (74-автогол)
4:2 Оуен (81)

Ман Юнайтед: 1. Ван Дер Саар, 3. Патрис Евра, 15. Неманя Видич (Рууни - 84), 21. Рафаел (Смолинг -46), 23. Джони Евънс, 8. Андерсон, 13 Парк (Майкъл Оуен - 63), 17. Нани, 18. Пол Скоус, 24. Дарън Флетчер, 9. Димитър Бербатов
Блекпул: Джилкс, Ърдли, Еват, Баптист, Крейни, Саутърн, Воън, Адам, Тейлър-Флечър (75-Ормърод), Кембъл, Пънчън (75-Варни)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар