вторник, 3 април 2012 г.

Манчестър Юнайтед все по-близо до титлата

Английсият шампион Манчестър Юнайтед успя да направи много важна крачка към титлата във Висшата лига, след като спечели гостуването си на Блекбърн Роувърс с 2:0.


Двата тима се изправиха един срещу друг в среща от 31-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Иууд Парк".

Първото попадение за гостите бе дело на еквадорското крило Луис Антонио Валенсия, който се разписа в 82-ата минута. В 86-ата минута той асистира на Ашли Йънг за втория гол на гостите.

След този двубой Юнайтед дръпна пред Сити с 5 точки, като тимът заема 1-ото място в класирането с актив от 76 пункта.

Блекбърн пък е 17-и в класирането с актив от 28 точки и тимът все още е застрашен от изпадане, макар че в момента е над чертата.



Срещата започна перфектно за гостите и още в 10-ата минута Рафаел можеше да открие резултата, но футболист на домакините се намеси и изби топката.
Секунди преди това Ернандес имаше на два пъти добри положения да отбележи попадение.

Няколко минути по-късно пред вратата на Роувърс се стигна до още едно опасно положение, но топката не премина голлинията и попадение отново нямаше.

Страхотната игра на гостите продължи и в 16-ата минута Майкъл Карик опита да вкара с техничен прехвърлящ удар от далече, но топката премина над вратата.

Гостите продължиха да търсят пролуки в отбраната на Роувърс, но през следващите няколко минути не се стигна до чисти полложения.

След точно половин час игра Антонио Валенсия бе в наказателното поле и понечи да се обърне и отправи удар, но топката му бе отнета.

В 32-ата минута Джони Евънс отправи удар от няколко метра, който обаче попадна право в тялото на Пол Робинсън.

Три минути по-късно Рафаел пробва нещо между удар и центриране, но Робинсън бе на мястото си улови.

Като цяло гостите търсеха всякакви начини да се разпишат в противниковата врата, но не успяха да стигнат до попадение.

В 42-ата минута при удар на Карик топката рикошира в ръката на Скот Дан, но в ситуацията реферът нямаше как да отсъди дузпа.

В самия край на полувремето Маркус Олсон стреля по страхотен начин, след което Де Хеа демонстрира феноменална реакция, спасявайки вратата си от чист гол. В последните секунди испанецът реагира брилянтно и след удар с глава на Ханли, след като изби топката след удара му.

Второто полувреме започна добре за Юнайтед и гостите натиснаха опонента си през първите минути от частта.

В 52-ата минута Уейн Руни опита да изненада противниковия вратар с удар от далечна дистанция, но замисълът му не се получи и топката излезе в аут.

Две минути по-късно Руни отправи нов силен удар. Робинсън обаче спаси вратата си, отразявайки удара му.

В 57-ата минута Юнайтед стигна до поредното си добро положение и този път Робинсън трябваше да спасява удар на Рафаел от далечна дистанция.

Блекбърн натисна Юнайтед и Якубу в рамките на две минути отправи два много добри удара към вратата на противника, но и двата излязоха в аут.

Педерсен имаше супер шанс да открие резултата, след като в 62-ата минута Педерсен стреля, но Де Хеа спаси вратата си.

Последва масиран натиск на Юнайтед и в 76-ата Гигс се опита с много остро центриране по земя в наказателното поле да намери свой съотборник, но в крайна сметка никой не стигна до топката.

Секунди след това Маркус Олсон подаде към Якубу, който обаче падна в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

Якубу пък пропусна страхотно положение в 81-ата минута, но не успя да реализира. В 82-ата минута Валенсия вкара феноменален гол с удар от малък ъгъл, като по този начин даде ценна преднина на Юнайтед.

В 85-ата минута Ашли Йънг вкара гола на спокойствието след много хубав удар от дъгата, който не остави шансове на Пол Робинсън.

До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази. Интересно е да се отбележи, че асистенцията за второто попадение бе дело на Валенсия, който сам вкара първия гол.

БЛЕКБЪРН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2
0:1 Валенсия 82'
0:2 Йънг 85'

БЛЕКБЪРН: Робинсън, Мартин Олсон, Дан, Ор, Ханли, Лоу, Педерсен, Нзонзи, Маркус Олсон, Якубу, Хойлет

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Рафаел, Джоунс (63 - Гигс), Карик, Валенсия, Скоулс, Руни, Ернаднес (61 - Уелбек)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар