петък, 6 април 2012 г.

Атлетико Мадрид на 1/2-финал след успех над Хановер и в Германия

Атлетико Мадрид се класира за 1/2-финалите на Лига Европа, след като победи Хановер 96 и във втория мач между двата тима.


Двата тима се изправиха един срещу друг в среща-реванш от 1/4-финалите на турнира, която се игра на стадион "АWD-Арена" в Хановер. Гостите пък стигнаха до успех с 2:1.

Попаденията за гостите бяха дело на Адриан в 63-ата минута и Фалкао в 87-ата минута, докато за домакините се разписа Диуф в 81-ата минута.

За място на финала Атлетико пък ще спори срещу Валенсия, като се очертава испански сблъсък на 1/2-финалите. Мадридчани елиминираха Хановер с общ резултат от двата мача 4:2 в своя полза.



Първото полувреме на срещата бе доста скучно и общо взето битката се водеше предимно в средата на терена.
Двата отбора много трудно стигаха до голови положения и опасностите пред двете врати бяха изключително малко на брой.

Атлетико действаше малко по-предпазливо, предвид крехката си преднина от първата среща, докато Хановер се опитваше да атакува повече, но без особено голям успех.

Гостите имаха само един точен удар през първата част и той бе дело на Филипе Кашмирски, който в 3-ата минута стреля от дъгата, но изпълнението му бе неточно и топката излезе в аут.

Хановер от своя страна създаде няколко добри атаки, но не успя да вкара гол във вратата на опонента си.

Кристиан Пандер и Серджо Пинто в 5-ата и 17-ата минути пробваха далечни удари, които бяха в очертанията на вратата, но и при двата случая нямаше попадение.

В средата на първото полувреме Константин Рауш също опита късмета си, но от малко по-близка дистанция. И той обаче не реализира.

Второто полувреме започна доста по-добре за Атлетико и гостите търсеха усилено попадение във вратата на противника.

Адриан все пак успя да реализира за "Дющекчиите" и да помогне на отбора си да стигне до победата.

Той реализира от много близка дистанция в 63-ата минута и даде шанс на гостите да стигнат до победа.

Няколко минути след попадението Диего можеше да удвои преднината на своя отбор, след като отправи удар от диагонала, но топката не бе точна.

Като цяло "Дюшекчиите" не бяха кой знае колко активни след попадението си, макар че направиха голяма крачка към класирането на 1/2-финалите.

В 76-ата минута отчаянието принуди една от звездите на Хановер Яя Конан да пробва да изненада Куртоа с далечен удар, но в крайна сметка не особено успешен.

По всичко изглеждаше, че Атлетико ще стигне до победата, но немците вкараха изравнителен гол чрез Диуф в 81-ата минута и изравниха. След едно изпълнение на тъч топката бе отклонена към африканеца, който със силен и точен удар от близо реализира.

Последваха хаотични атаки на домакините и няколко минути на надежда, но в 87-ата минута Фалкао тотално погреба шансовете на Хановер, след като реализира за крайното 2:1. Той получи прекрасен пас от Диего в близост до границата на наказателното поле, след което си спря топката с гърди и с прекрасен удар вкара гол.

Второто полувреме бе доста по-добро за гостите и те напълно заслужено продължават напред в турнира.


ХАНОВЕР - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:2
0:1 Адриан 63'
1:1 Диуф 81'
1:2 Фалкао 87'

ХАНОВЕР: Зелер, Погатец, Черундоло, Шулц (73 - Шмидебах), Пандер (86 - Собиех), Егиман, Пинто, Яя Конан, Рауш (71 - Абделайе), Шлаудраф, Диуф

АТЛЕТИКО М: Куртоа, Переа, Кашмирски, Годин, Миранда, Тиаго, Диего (88 - Сото), Суарес, Коке (65 - Коке), Адриан, Фалкао

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар