четвъртък, 26 април 2012 г.

Баварски кошмар за Мадрид, Байерн на финал!

Баварски кошмар за Мадрид, Байерн на финал!
Байерн ще се изправи срещу Челси на финала в Шампионската лига! Баварската машина отново показа, че исторически е кошмарен съперник за Реал Мадрид и отстрани отбора на Жозе Моуриньо след дузпи.

„Белия балет" спечели реванша с 2:1, но тъй като такъв бе резултатът в полза на немците в първия двубой, крайният победител трябваше да се реши след дузпи. Мануел Нойер, който спаси два удара от бялата точка, и неточният шут на Рамос на практика пратиха Байерн на финала. Той ще е на „Алианц Арена" в Мюнхен на 19 май.

Реал започна вихрено на „Бернабеу" и само за около четвърт час успя да стопи преднината на немския гранд след два гола на Роналдо. Мюнхенци обаче не се предадоха и създадоха много положения и стигнаха до попадение.

Първият шанс в двубоя дойде още в 3-ата минутаи бе в полза на Реал. Ди Мария проби до аутлинията и върна към Кедира, чиито удар обаче бе спасен от Нойер.

Само 120 секундипо-късно реферът Виктор Касай свири дузпа за Реал. Ди Мрия стреля от воле, топката срещна хвърлилия се на шпагат Алаба и съдията посочи бялата точка.Роналдо застана зад топката и вкара спокойно за 1:0.

Байерн можеше да отвърне веднага, но в 8-ата мин. Робен сътвори невероятен пропуск. Алаба напредна отдясно и центрира в пеналта, където останалият сам пред опразнената врата холандец прати топлата високо над вратата.

В 14-ата минута испанците нанесоха втория си удар. Йозил пусна добре към оставения напълно сам на дъгата Роналдо, Кристиано овладя и пусна топката покрай Нойер за 2:0.

Байерн ще се изправи срещу Челси на финала в Шампионската лига
Баварците се вдигнаха на щурм и успяха да намалят в 26-ата мин. Касай даде втората си дузпа в мача, след като Пепе задържа Гомес при едно центриране на Кроос. Робен този път не сбърка и матира Касияс.

Немците дори можеха да изравнят в 34-ата мин, когато страхотен шанс се откри и пред Гомес, но таранът стреля в Касияс. Секунди по-късно и Рибери можеше да се разпише, но защитник на Реал се намеси в последния момент.

За разлика от изключително динамичното първо полувреме, второто бе доста по-спокойно. Двата тима заиграха много по-внимателно в отбрана, което пък значително намали броя на положенията пред двете врати.

Все пак, в първите 10 минути отборите си размениха по една възможност. Първо Гомес засече с глава центриране отдясно, но топката мина на сантиметри покрай гредата. Малко по-късно Бензема стреля от малък ъгъл, но Нойер спаси.

Марио Гомес можеше да прати отбора си на финала в 85-ата мин. Таранът бе изведен отлично от Робен при една баварска контра, но „Супер Марио" въобще не оправда прякора си, след като не успя да овладее добре, а и след това се подхлъзна, с което профука чудесна възможност.
Баварската машина отново показа, че исторически е кошмарен съперник за Реал Мадрид

Резултатът до края на мача остана непроменен и се наложи да се играят две продължения от по 15 минути. В тях умората сякаш надви Реал и Байерн, като до нещо интересно не се стигна. В самия край Гранеро се хвърли в наказателното поле на гостите, просейки си дузпа след безобидно съприкосновение с Нойер. Испанецът обаче успя да си спечели само жълт картон. Така дузпите трябваше да определят съперника на Челси във финала.

Тяхното развитие бе инфарктно. Първо Нойер спаси ударите на Роналдо и Кака, след това пък Касияс стори същото срещу Кроос и Лам.

И когато Реал трябваше да изравни, Серхио Рамос за малко да прехвърли „Бернабеу", пращайки топката високо над вратата. Щвайнщайгер бе точен в последната дузпа и така прати Байерн на финала. В него баварците срещат Челси на домашния си „Алианц Арена". Двубоят за купата е на 19 май.

РЕАЛ - БАЙЕРН 2:1 (1:3 при дузпите)

1:0 Роналдо (6'-д)

2:0 Роналдо (14')

2:1 Робен (27'-д)

РЕАЛ: Касияс, Пепе, Рамос, Арбелоа, Марсело, Кедира, Алонсо, Йозил (Гранеро-111'), Ди Мария (Кака-75'), Роналдо, Бензема (Игуаин-105')

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер. Алаба, Швайщайгер, Густаво, Кроос, Робен, Рибери (Мюлер-95'), Гомес

Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Източник topsport.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар