четвъртък, 19 април 2012 г.

Челси хлъзна Барса и мечтае за финал

Челси
Челси хлъзна с 1:0 Барселона под проливния дъжд на "Стамфорд Бридж" в първи полуфинал за Шампионската лига и взе чиста победа преди срещата реванш след седмица на "Ноу Камп".


Единственото попадение в мача заби Дидие Дрогба през първото полувреме и така поне малко Челси успя да си отмъсти на Барса за случилото се през 2009 г.

Този успех определено е за всеки един от състава на лондончани. "Сините" демонстрираха защитен футбол, колективен дух, здрава битка, непримиримост, възползваха се от малкото си шансове за гол, вкараха едно попадение и в крайна сметка взеха ценна победа.

Дрогба пък за пореден път доказа, че в момента е звездата на Челси. Барса изигра добър мач, но направи половин дузина чисти пропуски, удари и две греди, а и нямаше никакъв късмет и шанс пред гола.

Каталунците имаха тотален превес в притежанието на топката и определено надиграха домакините, но така и не успяваха да опънат мрежата на лондончани и логично загубиха.

Срещата започна много здраво, като в началото и двата отбора имаха шансове за гол. В 3-ата минута Дидие Дрогба се откъсна от защитата на Барса, но си поведе твърде дълго топката и Виктор Валдес предвидливо излезе и улови.

Последва нова ситуация за Дрогба, в която той затрудни сериозно защитата на гостите, но Карлес Пуйол го блокира. Отговорът на Барса бе остро центриране на Сеск Фабрегас в наказателното поле на Челси, но Петер Чех спаси.

Каталунците продължиха да натискат и в 9-ата минута удариха греда. Лео Меси пусна фамозен пас към Алекси Санчес, който остана сам срещу Чех, последва технично прехвърляне, но топката кацна на гредата.

Две минути по-късно Бранислав Иванович изпълни силно тъч, което предизвика меле в наказателното поле на Барса, но там Джон Тери не успя да насочи топката в мрежата на каталунците.

В 17-ата минута испанците изпуснаха страхотен шанс. Лео Меси проби по лявото крило и върна топката към Андрес Иниеста, който шутира отсечено, но Чех спаси, коженото кълбо обаче попадна в краката на Сеск Фабрегас, който от малкото наказателно поле стреля неточно.

Малко по-късно защитата на Барса се замота и позволи на Рамиреш да се озове на чиста позиция, но той не се възползва и пропусна да нанесе голов удар. В 25-ата минута Барса поиска дузпа.

Иниеста се подигра с Гари Кейхил и нахлу в наказателното поле, където бе блъснат и съборен, но не последва наказателен удар. Това бяха силните минути на Барса, но каталунците така и не успяваха да вкарат.

Малко по-късно Алексис проби по дясното крило и центрира в наказателното поле на Челси, където Меси стреля с глава, но отново Чех бе на мястото си и спаси. Каталунците изпуснаха още едно страхотно положение в 43-ата минута.

Тогава Меси изведе Фабрегас сам срещу Чех, последва техничен удар, но Ашли Коул притича и успя да избие топката пред голлинията. Челси обаче удари в продължението на първото полувреме.

Меси сгреши една топка в центъра на терена, което доведе до контра за лондончани, при която Рамиреш проби отляво и пусна успоредно коженото кълбо в наказателното поле на Барса, където Дидие Дрогба без проблеми опъна мрежата за 1:0.

Второто полувреме започна с положение за Барса. Адриано стреля фалцово от дъгата на наказателното поле, но Чех спаси. В 53-ата минута Челси можеше да вкара втори гол, но Гари Кейхил не успя да засече в мрежата прострелно центриране на Франк Лампард.

Четири минути по-късно Барса пропусна нова отлична възможност да вкара. Сеск Фабрегас изведе технично Алексис сам срещу Чех, но той стреля до лявата греда в аут. Последва и шут на Дани Алвеш, но високо над вратата.

Барса тотално натисна домакините, но те много правилно се защитаваха и не даваха големи шансове на каталунците. В 67-ата минута Меси навърза отбраната на Челси и стреля остро, но топката срещна тялото на Тери и спаси Чех.

До края на срещата Барса тотално смаза домакините, но топката така и не влизаше във вратата на Чех.

В 70-ата минута Шави се пробва да вкара от пряк свободен удар, но стреля над гредата, а най-чистите си положения каталунците пропиляха в последните минути на срещата.

В 87-ата минута Меси центрира от фаул в наказателното поле на Челси, където Пуйол стреля с глава и вече виждаше топката в мрежата, но Чех за пореден път показа световна класа и отрази.

В продължението на срещата пък първо Педро натресе лявата греда на домакините, а след това последва и невероятен пропуск на Бускетс от малкото наказателно поле.

Така Челси не надигра, но вкара един гол и успя да вземе важна и най-вече чиста победа над Барса преди срещата реванш след седмица на "Ноу Камп".

ЧЕЛСИ - БАРСЕЛОНА 1:0

Голмайстор:
Дидие Дрогба (45)

Челси: 1. Петър Чех, 2. Бранислав Иванович, 3. Ашли Коул, 24. Гари Кейхил, 26. Джо Тери-К, 7. Рамирес, 8. Франк Лампард, 12. Джон Оби Микел, 16. Раул Мейрелеш, 10. Хуан Мата (74 - Саломон Калу), 11. Дидие Дрогба

Барселона: 1. Виктор Валдес, 2. Даниел Алвеш, 5. Карлес Пуйол-К, Франсеск Фабрегас (78 - Тиаго Алкантара), 6. Шави Ернандес (87 - Исаак Куенка), 8. Андрес Иниеста, 14. Хавиер Масчерано, 16. Серхио Бускетс, 21. Адриано, 9. Алексис Санчес (66 - Педро Родригес), 10. Лионел Меси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар