събота, 7 април 2012 г.

Гол от дузпа в 93-ата мин. спаси точката за Литекс срещу Миньор

Литекс и Миньор завършиха 2:2 в среща от 23-тия кръг на "А" група. Двубоят се игра на градския стадион в Ловеч.


Гостите изненадващо поведоха в средата на първата част чрез Стойчев, а в началото на второто полувреме съумяха да вкарат още един гол чрез Брахими.

Макар да останаха с човек по-малко в средата на втората част, "чуковете" задържаха аванса си от два гола до 85-тата минута, когато Никасио намали резултата. В 93-тата минута Светльо Тодоров изравни от дузпа.

След щастливото равенство Литекс събра 48 точки и се изкачи на трето място в таблицата, а Миньор остава девети с 28 пункта на сметката си.

Двубоят стартира със слабо центриране на Момчил Цветанов от фаул в наказателното поле на Миньор Перник, като топката излезе в аут. Секунди по-късно се стигна до ново центриране на Момчил Цветанов от фаул в наказателното поле на "чуковете", след което Стойчев изби топката с глава.

Около десетата минута на двубоя Христо Янев пусна извеждащ пас към Никасио, но той не успя да стигне до топката и тя бе уловена от бдителния Чворович. После Янев центрира от фаул в наказателното поле на Миньор, но пак Никасио остана под топката и вратарят на гостуващия състав я улови без проблеми.

При една от поредните си атаки домакините можеха да открият резултата. Никасио подаде към Галин Иванов, който центрира в наказателното поле на Миньор, след което Момчил Цветанов стреля с глава, но неточно в аут.

Когато голът във вратата на Миньор изглеждаше въпрос на време, перничани вцепениха своите домакини. В 27-та минута Милен Василев центрира в наказателното поле на Литекс, след което Стойчев засече топката с глава и я прати безпощадно в долния ляв ъгъл на вратата на Илко Пиргов, който нямаше какво да стори.

При центриране на Занев в наказателното поле на Миньор пет минути преди края на първата част топката стига до Христо Янев, чийто удар от чиста позиция обаче срещна крака на защитник на съперника и излезе в корнер, от който не последва нищо опасно.

Веднага след почивката Миньор можеше да стигне до втори гол. Страхил Попов върна топката с глава към Пиргов, който не успя да я улови и Милен Василев бе на път да се възползва от подаръка, но вратарят на Литекс поправи грешката си и успя да спаси своите от кошмарно начало на втората част.

В 57-та минута на двубоя Брахими премина през двама футболисти на Литекс, след което излезе сам срещу Пиргов и технично го прехвърли за 0:2, хвърляйки в шок ловчанлии.

В средата на второто полувреме Янев финтира майсторски футболист на съперника, след което пусна към влезлия като резерва Ваюши, който центрира по земя успоредно на голлинията, но Никасио не успя да засече топката на празна врата.

В 64-тата минута Миньор остана с човек по-малко на терена, когато Илиян Илиев получи втори жълт картон. Малко след това Ицо Янев отправи снаряд от фаул, но топката профуча над вратата на перничани.

В следващите минути Ваюши и Илия Миланов се нагърбиха с отговорността и отправиха последователни удари, но не успяха да намерят рамките на "пернишката" врата. Десетина минути преди края на мача Светльо Тодоров пусна извеждащ пас към Никасио, който остана сам срещу Чворович, но стреля в аут.

Пет минути преди края на срещата Бибишков осъществи добър пробив, след което центрира към Хаджиев, който на празна врата прати топката над напречната греда.

В 85-тата минута Литекс намали резултата. Страхил Попов центрира в наказателното поле на съперника, след което направилият слаб мач Никасио най-после засече топката с глава и я прати безпощадно във вратата на Чворович за 1:2.

В 91-та минута Светослав Тодоров бе съборен в наказателното поле на Миньор и съдията Стоян Денев отсъди дузпа за Литекс. Светослав Тодоров пое отговорността и изпрати топката в долния ляв ъгъл на Чворович, изравнявайки резултата.



Литекс - Миньор 2:2

0:1 Стойчев - 27'

0:2 Брахими - 57'

1:2 Никасио - 85'

2:2 Тодоров - 93', дузпа



Втори жълт (червен) картон: Илиян Илиев (Миньор) - 64'



Литекс: Пиргов, Занев, И. Миланов, Бодуров, Попов, Йеленкович, Цветанов (Тодоров - 46'), Галин Иванов (Ваюши - 60'), Янев, Сандриньо (Колев - 58'), Никасио

Миньор: Чворович, Михов, Стойчев, Милен Василев (В . Иванов - 90'), Илиян Илиев, Траянов, Василев, Том (Хаджиев - 81'), Брахими (Цветков - 64'), Бибишков, Бумела

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар