петък, 6 април 2012 г.

Раул и Хунтелаар вкараха, но Шалке отпадна

Атлетик Билбао и Шалке завършиха наравно 2:2 в четвъртфинален мач в Лига Европа. Равенството класира баските, които победиха в първата среща с 4:2, на полуфинала. Там те ще играят със Спортинг Лисабон.


Двата отбора предложиха интересни спектакли в двете срещи, вкараха си общо 10 гола. Днес Хунтелаар и Раул на два пъти даваха аванс на Шалке, но успехът на Билбао не бе заплашен в нито един момент от мача.

Треньорът на германците Хууб Стевенс каза, че не вярва в чудеса и направи цели шест промени в състава, за да пести силите на играчите си. Раул и Хунтелаар обаче бяха на терена, подкрепяни от още трима офанзивни футболисти.

Шалке отрано показа, че ще търси гола. В 10-ата минута Хунтелаар стреля от воле и Ираисос успя с върха на пръстите да отклони топката от влизане в мрежата.

Гостите продължиха да нападат, Холтби и Хунтелаар пробваха нови удари. Затова и голът, който падна, бе заслужен. Вкара го Хунтелаар в 29-ата минута, когато Ерера върна безумно топката към собственото поле, холандецът я овладя и с удар по земя извън наказателното поле изненада вратаря.

Вместо да натисне още обаче Шалке започна да играе в центъра, което даде шанс на домакините да се "окопитят" и да проведат няколко опасни акции, Муниаин и Йоренте имаха добри възможности. Третият път стомната се счупи - в 41-ата минута Ибаи напредна сам отляво и със страхотен диагонален удар изравни резултата – 1:1.

Началото на второто полувреме върна инициативата у германците. Обаси опита рефлекса на вратаря на Атлетик преди в 52-ата минута поредното гениално изпълнение на Раул да даде отново аванс на Шалке. След пас на Обаси с мощен удар извън наказателното в горния ъгъл на вратата легендарният нападател вкара страхотен гол – 1:2.

Това бе 76-то попадение на Раул в евротурнирите и общо трето от двата мача срещу Атлетик Билбао.

Но надеждата за възход бе кратка – три минути по-късно Муниаин изведе Сусаета сам срещу вратаря Унерщал и той не сбърка. Последваха интересни моменти и пред двете врати, но с напредването на времето темпото намаляваше.

Така мачът завърши 2:2 и Атлетик Билбао отива на полуфинал. Шалке пък ще се бори за третото място в Германия и есенно участие в Шампионската лига.


Атлетик Билбао – Шалке 2:2

0:1 Хунтелаар (29)

1:1 Ибай (41)

1:2 Раул (52)

2:2 Сусаета (55)

Атлетик Билбао: Ираисос, Ираола, Екиза, Аморебиета, Ауртенече, Мартинез, Андер (31-Ибай, 74-Сан Хосе), де Маркос, Сусаета, Муниаин, Йоренте (59-Токеро)

Шалке: Унерщал, Хоогланд, Пападопулос, Матип, Ескудеро, Холтби (72-Хьогер), Джоунс, Обаси (62-Марика), Хурадо (60-Фарфан), Раул, Хунтелаар

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар