понеделник, 2 април 2012 г.

Тотнъм догони Арсенал в класирането

Тотнъм се възползва от загубата на Арсенал срещу КПР вчера и настигна Артилеристите в класирането на Висшата лига.


Шпорите биха Суонзи у дома с 3:1 и прекъснаха поредицата си от 5 поредни мача без победа. Двата тима от Северен Лондон имат по 58 точки, като хората на Арсен Венгер имат само един гол по-добра голова разлика.

Рафа Ван дер Ваарт и Емануел Адебайор на два пъти, реализираха попаденията за домакините. Лебедите успяха да изравнят при 1:1, но в крайна сметка загубиха за втори път поред. Те обаче са на комфортната 11-а позиция с 39 точки.

Хари Реднап направи 4 промени в състава от мача с Болтън, като Галас, Кабул и Сандро се завърнаха. Аарън Ленън бе на пейката. Гари Монк замени Стивън Коулкър в защитата на Суонзи, след като последният е преотстъпен на Лебедите именно от лондончани.

В 8-ата минута Тотнъм бе близо до гола. Модрич проби добре отляво и подаде на Адебайор в наказателното поле, той овладя и пусна встрани към свободния Ван дер Ваарт, чийто удар обаче с левия крак бе разочароващ и мина покрай вратата.

След това и Гарет Бейл се включи по левия фланг и подаде успоредно на голлинията, където Адебайор засече, но неточно.

Суонзи обаче играеше добре, задържаше топката и Уейн Раутлидж стреля нелошо при една ситуация, а при друга Нийл Тейлър създаде напрежение пред Брад Фридъл.

В 19-ата минута обаче, Тотнъм поведе. Хубав пас на Модрич изведе Бейл по левия фланг, той подаде по земя в наказателното поле, където топката бе пресечена от защитник, но притичалия Ван дер Ваарт от движение реализира с левия крак за 1:0.

В 31-ата минута Ашли Уилямс засече центриране от корнер, но не успя да отправи добър удар, въпреки че положението бе доста добро.

Тотнъм обаче продължи да бъде по-опасният тим и Гарет Бейл на два пъти стреля от добри положения, но не успя да се разпише.

Минута преди почивката Модрич стреля лошо от границата на наказателното поле, след като определено можеше и да подаде на свободния вдясно от себе си Адебайор.

В 50-ата минута Фридъл спаси Тотнъм. Намиращият се в отлична форма Гилфи Сигурдсон стреля с левия крак от около 20 метра, но американският вратар на домакините се разтегна и успя да избие в лявата си ръка, като след това топката се удари и в гредата.

Подобрението в играта на уелския тим обаче даде резултат. В 59-ата минута при поредната атака първо удар на Джо Алън бе блокиран, Раутлидж обаче отклони с гърди към Сигурдсон и исландецът със страхотен удар извън наказателното поле този път направи безпомощен Фридъл.

Тотнъм отговори в 67-ата минута. Ван дер Ваарт засече на близката греда подаване на Бейл, но Микел Ворм реагира добре и изби в корнер. Минута по-късно Бейл опита късмета си с изстрел от дистанция, но Ворм пак спаси.

20 минути преди края Реднап пусна и Аарън Ленън и малко след това домакините поведоха. Адебайор скочи високо след корнер и засече с глава за 2:1.

Последваха пропуски на Модрич и Бейл, чийто удари бяха спасени от Ворм, но в 86-ата минута Адебайор гарантира успеха с второто си попадение в мача. Този път асистент бе Ленън, а тогоанецът отново вкара с глава.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар