неделя, 22 април 2012 г.

Реал Мадрид съкруши Барса на Ноу Камп и докосва титлата

Реал Мадрид Барселона Ел Класико
Реал Мадрид най-сетне счупи прокобата на Пеп Гуардиола. Белия Балет нанесе първа загуба на каталунците в първенството от 4 сезона насам насред стадион "Ноу Камп" и почти си гарантира титлата.


Мадридчани победиха с 2:1 и вече са със 7 точки аванс начело в класирането. До края остават само 4 кръга.

Резултатът бе открит в полза на гостите от Сами Кедира още в 16-та минута. В средата на второто полувреме влезлият като резерва Алексис Санчес изравни за Барса.

Почти веднага обаче Роналдо отново даде аванс на Реал и до края този резултат се запази.

Победата на "белите" бе напълно заслужена, тъй като през целия мач те стояха много добре на терена и не позволяваха на каталунците да играят своята игра, като на свой ред организираха скоростни атаки.

Домакините от своя страна могат да съжаляват за двата невероятни пропуска на Шави през първото полувреме и Тейо през второто.




Още в 4-та минута след центриране от корнер Роналдо стреля опасно с глава и се наложи Виктор Валдес да избива с една ръка под напречната греда. След втория корнер пък Пепе стреля с глава, но над вратата.

Две минути по-късно обаче португалецът даде грешен пас пред собственото си наказателно поле и Дани Алвеш пресече под носа на Серхио Рамос и изскочи сам срещу Касияс, но вратарят излезе напред и изби пред него.

Малко след това Бензема получи дълъг пас с пространство пред себе си, пред наказателното поле финтира Масчерано и отправи силен удар по земя, но топката дойде право в обятията на Валдес.

Реал Мадрид продължи да играе по-активно и по-агресивно и в 16-та минута заслужено откри резултата. След центриране от корнер Пепе надскочи Адриано и стреля с глава, Валдес се хвърли и с една ръка парира добре топката, но след това Кедира се пребори с Карлес Пуйол и от метър я добута в мрежата.

При гола останаха съмнения, че при играта с глава на Пепе Кедира е бил в засада. На повторенията се видя, че германецът се намира на една линия с останалите зад тялото му крака на Адриано.

Три минути по-късно грешен пас на Серхио Бускетс за малко да доведе до много опасна контраатака на Реал, но Ди Мария сбърка при опита си за финт, вместо да потърси някой от тримата включили се в атака негови съотборника.

Едва в 20-та минута Кристиян Тейо отправи първия удар към вратата на Касияс, но от границата на наказателното поле прати топката встрани от гредата.

Мадридчани обаче продължиха да атакуват и в ответната акция Бензема изведе Роналдо в наказателното поле и португалецът отправи топовен удар, но от малък ъгъл не уцели вратата.

В 27-та минута Барселона като от нищото стигна до стопроцентово голово положение. Фабио Коентрао закъсня по неадекватен начин в опита си за изкуствена засада и така Меси успя да изведе Шави абсолютно сам срещу Касияс. Халфът на Барса обаче стреля в крака на вратаря и топката мина на сантиметри встрани от гредата.

Малко след това Меси даде чудесен пас в коридор и за Тейо, но младокът си поведе лошо топката и не успя да излезе на стрелкова позиция в наказателното поле.

В 37-та минута пък Тиаго пробва удар по земя извън наказателното поле, но прати топката доста встрани от целта.

Две минути преди почивката Месут Йозил проби мощно по дясното крило като финтира последователно двама съперника и навлезе в опразненото наказателно поле, но когато оставаше по-лесното - да намери съотборник, подаде така, че Масчерано пресече топката.

В началото на второто полувреме Барселона опита натиск. И в 54-та минута Тейо получи страхотен пас в коридор и излезе абсолютно сам срещу Касияс, но диагоналният му удар бе просто ужасяващ.

Това обаче бе единственото чисто положение и след него атаките на Барса стигаха до наказателното поле на Реал, където липсваше точния завършващ пас.

В 67-та минута Шави отправи топовен удар по земя извън наказателното поле, но топката профуча много близо до страничната греда. Това бе и последното му действие в мача, тъй като той бе заменен от Алексис Санчес.

И появяването на чилиеца веднага доведе до гол за Барса. Иниеста изведе с техничен пас Тейо абсолютно непокрит в наказателното поле, но отново стреля ужасяващо лошо. Касияс спаси, но избитата топка попадна в Адриано, който направи добавка от границата на наказателното поле. Топката рикошира в защитник на Реал и дойде до Алексис, чийто първоначален удар бе спасен от Касияс, но след това отново той падайки добави с протегнат крак в мрежата.

Каталунците обаче не можаха да се радват дълго на гола си, тъй като само три минути по-късно Реал нанесе втори удар с бърза контраатака. Йозил видя изскачащият зад защитата Роналдо и му даде извеждащ пас, португалецът изпревари Валдес и с мигновен диагонален удар покрай него вкара топката в мрежата.

Голът определено обърка Барса и домакините дълго време нямаха нито една опасна атака.

В 83-та минута пък Реал имаше много остра контраатака с четирима футболисти срещу трима защитника, но Бензема се полакоми да стреля извън наказателното поле, вместо да подаде на тичащия непокрит до него Роналдо и Валдес спаси удара.

Едва в последната минута каталунците отправиха един удар с глава на Фабрегас, но той бе много лек и Касияс дори не се намеси.

В даденото от съдията допълнително време пък Роналдо пропусна много добра възможност да направи резултата 3:1, като засече ниско центриране пред вратата над напречната греда.


Барселона - Реал Мадрид 1:2

0:1 Кедира 16
1:1 Алексис 70
1:2 Роналдо 73

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Масчерано, Адриано (74 Педро), Бускетс, Тиаго, Шави (69 Алексис), Иниеста, Тейо (81 Фабрегас), Меси

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Пепе, Рамос, Коентрао, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (89 Кайехон), Ди Мария (74 Гранеро), Роналдо, Бензема (92 Игуаин)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар