понеделник, 2 април 2012 г.

ЦСКА с нова крачка към шампионската титла

ЦСКА постигна победа с 1:0 над Видима-Раковски в Севлиево и направи важна крачка към шампионската титла.



Единственото попадение в мача заби Станислав Костов в началото на второто полувреме.

Армейците надиграха домакините, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха едно от тях, заслужено взеха трите точки и вече са на цели осем пункта пред Черноморец и на девет пред Лудогорец и Левски, които утре играят на "Герена".

В 19-ата минута на срещата пък публиката на стадиона в Севлиево почете Стилиян Петров и избухна със скандирания в подкрепа на Стенли.

Видима започна по-добре мача и в началото натисна ЦСКА. В 3-ата минута защитата на "червените" сгреши нелепо и позволи на Тафраджийски да се озове на чиста позиция, но той вместо да стреля се засуети и бе блокиран.

Малко по-късно Адемар се подхлъзна на мокрия терен, топката попадна в Ангел Русев, който пробва силен шут, но в аут. Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предни позиции и натиснаха сериозно Видима.

Жуниор Мораеш и Станислав Костов разцъкаха пред дъгата на наказателното поле, но защитата на домакините успя да неотрализира тази атака. Последва силен удар на Антон Карачанаков, но до гредата.

В 19-ата минута публиката на стадиона в Севлиево почете Стилиян Петров и избухна в скандирания в подкрепа на Стенли.

Малко по-късно Бандаловски и Паун си размениха пасове отдясно, последва центриране на Паун в наказателното поле на Видима към Мораеш, но Наков със сетни усилия изчисти топката и спаси отбора си от гол.

В 31-ата минута Руслан Иванов проби през центъра, последва удар, но Райс Мболи спаси. Четири минути по-късно Паун стреля фалцово от границата на наказателното поле, но в аут.

До края на полувремето ЦСКА натисна здраво, но изпусна страхотни шансове за гол. Неточни в опитите си да отбележат бяха Пламен Крачунов, Борис Галчев и Иван Бандаловски.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за ЦСКА. Жуниор Мораеш се откъсна сам срещу Митев, но стреля в тялото му, топката попадна в Станислав Костов, но той с глава от малкото наказателно поле стреля над гредата. Логичното се случи в 54-ата минута, когато ЦСКА вкара след страхотна контра.

Борис Галчев открадна една топка в половината на армейците, напредна през центъра и намери вдясно Мораеш, който стреля по диагонала, Митев изби, но коженото кълбо попадна на главата на Станислав Костов, който без проблем вкара за 0:1.

Темпото на игра след попадението на Костов сериозно падна. Армейците владеха инициативата, спокойно разиграваха и не даваха никакви шансове на домакините, които основно се защитаваха.

В 85-ата минута ЦСКА можеше да вкара и втори гол, но Томас с глава прати топката до лявата греда на домакините. Видима изпусна своя шанс три минути по-късно, когато Самет Ашимов се озова сам срещу Райс Мболи, но стреля твърде слабо.

До края ЦСКА запази преднината си и заслужено взе поредната си победа към шампионската титла.

ВИДИМА - ЦСКА 0:1

Голмайстор:
0:1 Костов (54)

ВИДИМА: 69.Митев, 3.Ашимов(к), 4.Дреновички, 7.Кожухаров (58-Колев), 8.Иванов, 9.Тафраджийски (71-Чипев), 10.Хикмет (82-Минков), 14.Стойков, 15.Русев, 21.Наков, 25.Панов

ЦСКА: 92.М'Боли, 3.Адемар (19' 8.Трифонов), 5.Янчев (к), 10. Мораес, 11.Бандаловски, 14.Костов (62-Томас), 18.Галчев, 25.Грънчов, 32.Паун, 66.Крачунов, 71.Карачанаков (85-Хадад)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар