сряда, 25 април 2012 г.

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен
Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, мач-реванш от полуфиналите на Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.


Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Адан, Хесус
Защитници: Рамос, Варан, Арбелоа, Марсело, Пепе, Албиол, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Кедира, Гранеро, Йозил, Кака, Ди Мария, Кайехон
Нападатели: Роналдо, Игуаин, Бензема

Извън групата: Ласана Диара, Карвальо, Шахин, Алтънтоп


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Бут, Рийдмюлер
Защитници: Рафиня, Боатенг, Лам, Контенто, Бадщубер
Полузащитници: Швайнщайгер, Кроос, Рибери, Робен, Мюлер, Алаба, Луис Густаво, Тимошчук, Усами, Пранич,
Нападатели: Марио Гомес, Ивица Олич, Нилс Петерсен

Контузен: Ван Буйтен
Извън групата: Брено


ПРОГНОЗА: Когато бе теглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите на Шампионската Лига, почти всички прогнозираха финал между Барселона и Реал Мадрид. Сега тези прогнози са на път да бъдат разбити на пух и прах и има реална възможност нито един от испанските грандове да не стигне финала.

Вчера Челси елиминира сензационно Барселона и се класира на финала, а днес това ще се опита да стори и Байерн Мюнхен. Успех на германците всъщност изобщо няма да е толкова изненадващ.

Треньорите и на двата отбора ще могат да разполагат с най-добрите си футболисти. Юп Хайнкес обаче имаше лукса да даде почивка на почти всичките си титуляри, като през уикенда единствено вратарят Нойер и още двама души (Луис Густаво и Швайнщайгер) излязоха срещу Вердер. За разлика от германците, Реал имаше тежък мач срещу Барселона и само Марсело и Игуаин от основните футболисти получиха почивка.

Както Арсен Венгер е коментирал в подобни ситуации обаче, когато отборът побеждава, умората не се усеща. А епохалната победа срещу Барселона на Ноу Камп би следвало да даде крила на мадридчани. Тя прекъсна 4-годишна тотална доминация на каталунците в първенството и със сигурност е вдъхнала огромна увереност на играчите на Реал.

Разбира се, това може да е нож с две остриета, тъй като прекаленото самочувствие може да изиграе лоша шега. Малко вероятно е обаче тим като Байерн да бъде подценен.

Статистиката преди мача сочи, че Реал има 10 победи като домакин в последните си 11 мача, като през този сезон мадридчани имат стопроцентов актив на "Бернабеу". Байерн от своя страна има само една победа в последните си 4 гостувания в лигата. В директните сблъсъци между двата отбора на испанска земя Реал има 6 победи, едно равенство и две загуби.

Германците имат доста повече футболисти, които ще пропуснат финала при жълт картон: Лам, бадщубер, Алаба, Боатенг, Кроос, Луис Густаво и Томас Мюлер. За Реал застрашени са Игуаин, Коентрао, Рамос и Чаби Алонсо. И двамата треньори обаче призоваха футболистите си да дадат максимума от себе си, без да се пестят с оглед на евентуално наказание.

Макар Реал да е фаворит за победата в този мач, е много вероятно Байерн да успее да вкара един гол, който да докара срещата до продължения. Не е изключено да се стигне и до дузпи. При тях по традиция немските отбори имат изключително висока ефективност, но предвид факта, че в Реал също играят двама германци, е трудно да се прогнозира кой ще има повече късмет.

Резултат: 2:1 и дузпи.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар