неделя, 8 април 2012 г.

Сарагоса сама се победи срещу Барселона

С два гола на Лео Меси Барселона измъкна победа с 4:1 като гост на Сарагоса в мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион.


Домакините обаче могат да се сърдят само на себе си за поражението, защото имаха своите шансове поне за частичен успех. Те изпуснаха дузпа още при резултат 0:0, макар че след това поведоха в резултата.

Нелепа грешка на вратаря обаче доведе до изравнителен гол на Карлес Пуйол, а малко след това Меси вкара втори гол. Точно в края на полувремето Абрахам си изкара глупав и ненужен втори жълт картон и домакините останаха с човек по-малко.
В началото на второто полувреме обаче те трябваше да получат втора дузпа за игра с ръка на Сейду Кейта, но съдията не забеляза нарушението.

След това Барса взе пълен контрол върху мача и след серия от пропуски пред вратата на Сарагоса се стигна до 85-та минута, когато Алексис изработи дузпа за каталунците и Лео Меси сложи точка на всякаква интрига.

В даденото от съдията допълнително време пък Меси асистира към Педро за четвъртия гол на каталунците.

Сарагоса започна добре мача и имаше невероятно положение за гол в 5-та минута. Обрадович проби отляво в наказателното поле и отправи диагонален удар, който бе много неточен, но стигна до непокрития на 5 метра пред вратата Аранда. Нападателят обаче много непохватно не успя да уцели топката, а с това спести и гарантираните полемики, тъй като определено се намираше в засада.

В следващите минути домакините организираха още няколко нелоши контраатаки, които обаче не завършиха с удар. Барселона пък на няколко пъти пробва технични извеждащи подавания, които обаче бяха пресичани в последния момент.

При една атака за Барселона Лео Меси овладя топката в наказателното поле, финтира защитник и отправи бърз удар към вратата, но след рикошет топката излезе в корнер.

Точно в средата на полувремето Сарагоса спечели дузпа. При центриране в наказателното поле Аранда изпревари Валдес и засече топката в гредата. Тя рикошира назад и Лафита достигна до нея и на свой ред изпревари хвърлилия се към нея Валдес, след което вратарят на Барса го спъна. Съдията посочи бялата точка и Аранда се нагърби с изпълнението на удара, но Валдес направи страхотно спасяване.

Малко след това след центриране от корнер пред вратата на Сарагоа Пуйол успя да засече с глава, но високо над вратата.

В 30-та минута домакините откриха резултата. Отново Аранда бе изведен зад защитата и навлезе в наказателното поле сам срещу Валдес. От леко диагонална позиция вратарят спаси първоначалния удар, но топката рикошира в главата на Аранда и влезе в мрежата, въпреки отчаяния опит на Пуйол да избие. При първоначалния пас към Аранда обаче останаха съмнения за засада, тъй като нападателят бе със съвсем малко зад Алвеш, а не ставаше ясно дали в дъното Пуйол покриваше засадата.

Шест минути по-късно Барселона пропусна уникална възможност да изравни. Центриране в наказателното поле не бе пресечено и топката попадна в напълно непокрития Алексис. Той стреля от упор, но Роберто спаси, а след това добавката на Фабрегас на празна мрежа бе отклонена от защитник на сантиметри от гредата.

И след като домакините успяха толкова героично да опазят вратата си, при последвалия корнер пуснаха много нелеп гол. Центрирането бе доста дълго и вероятно щеше да излезе от наказателното поле. Вратарят обаче се хвърли да прави зрелищно улавяне с една ръка и изпусна топката, която дойде до Пуйол и той веднага я чукна в опразнената мрежа.

След още три минути каталунците стигнаха до пълен обрат. Голът падна след бърза контраатака на Алексис, която започна след като топовен удар на Сарагоса уцели Дани Алвеш в главата и почти го нокаутира. Бразилецът легна на земята, но играта продължи и Алексис изведе Меси, последния защитник срещу аржентинеца се оплете и навлязъл в наказателното поле Меси с мощен удар заби топката в горния близък ъгъл на вратата.

Само минута преди почивката нова глупост от страна на домакините ги остави с човек по-малко. Абрахам, който вече имаше един жълт картон, изпусна Алексис по крилото и след това извърши умишлено нарушение, дърпайки го за гащетата. Съдията правилно показа нов жълт картон, който означаваше и червен.

Противно на логиката, Сарагоса започна много активно второто полувреме. В 49-та минута Аранда демонстрира техника и изведе Обрадович в наказателното поле. Сърбинът бе на позиция, подобна на тази на Меси при гола през първото полувреме. Той отправи почти също толкова опасен удар, но кълбото облиза напречната греда от горната страна.

Още в следващата атака домакините трябваше да получат втора дузпа. След центриране от корнер стана меле в наказателното поле и топката удари Сейду Кейта в ръката. Съдията обаче не видя нарушението.

След тези силни минути на Сарагоса Барселона постепенно овладя инициативата и наложи пълно преимущество на терена. Лео Меси имаше удобна възможност да стреля от пряк свободен удар, но уцели стената, а след това Фабрегас направи добавка право в ръцете на вратаря.

Малко след това пък атака на Барса предизвика претенции към съдията и от двете страни. Тя започна след като Педро си овладя топката с горната част на ръката около тъча, а при продължението и пък Тиаго бе фаулиран в наказателното поле и можеше да бъде отсъдена дузпа, но съдията замълча.

В 63-та минута Сеск Фабрегас бе бесен, но не на съдията, а на съотборника си Алексис, който финтира защитник и се озова сам срещу вратаря, но под малък ъгъл. Чилиецът можеше да подаде на непокрития пред вратата Фабрегас, но вместо това опита сам да стреля и това позволи на Роберто да направи страхотно спасяване.

Десетина минути по-късно Лео Меси навърза цялата защита на домакините и даде прекрасен извеждащ пас на Адриано. Той бе сам срещу вратаря на стрелкова позиция, но сякаш за да демонстрира на Алексис каталунските ценности реши да центрира встрани към чилиеца, но той увисна под топката.

Тиаго също се отличи с голям пропуск. Той сам започна атаката с добър финт и пас към Алексис по крилото. Ниското центриране на чилиеца някак мина през защитник и сякаш изненада Тиаго, който на три метра пред вратата не овладя добре топката.

В 81-та минута в желанието си да вкара красив гол, Меси направи невероятен пропуск. Той бе изведен зад защитата, поведе си добре топката и излезе абсолютно сам срещу вратаря. След това обаче вместо да стреля или да заобиколи стража, опита ефектен лоб и тъй като дистанцията бе прекалено малка, прехвърли и вратата.

Пет минути преди края Барселона спечели много лека дузпа. Алексис получи топката в наказателното поле и финтира защитник, който закъсня с протягането на крака си. Защитникът застана на едно място, показвайки че не търси съприкосновение със съперника. Алексис обаче сам потърси контакт и се метна върху крака му. Съдията реши, че това е нарушение и посочи бялата точка, а Лео Меси не сбърка, вкарвайки 60-тия си гол през сезона във всички турнири.

Меси имаше още едно удобно положение, когато получи извеждащ пас в наказателното поле, но малко се забави с удара и защитник със самоотвержен шпагат блокира в корнер.

В даденото от съдията допълнително време обаче аржентинецът взе участие при изработването на четвъртия гол за Барса. Педро започна атаката и пред наказателното поле подаде на Меси. Той от своя страна не се полакоми, а му върна на чиста позиция и Педро спокойно стреля покрай вратаря.


Сарагоса - Барселона 1:4

1:0 Аранда 30
1:1 Пуйол 36
1:2 Меси 39
1:3 Меси 85 дуз.
1:4 Педро 93
Втори жълт картон: Абрахам 44

Сарагоса: Роберто, Абрахам, Паредес, Да Силва, Пабло Алварес, Сукулини, Пинтер, Обрадович (66 Ландзаро), Рубен Микаел (82 Хуан Карлос), Лафита, Аранда (66 Пощига)

Барселона: Валдес, Алвеш (68 Монтоя), Пуйол, Масчерано, Адриано, Кейта (54 Бускетс), Тиаго, Фабрегас (90 Шави), Педро, Алексис, Меси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар