понеделник, 30 април 2012 г.

"Барселона" отложи празненствата в Мадрид след 7:0 над "Райо Валекано"

"Барселона" отложи празненствата в Мадрид след 7:0 над "Райо Валекано"
Шампионът "Барселона" се отърси по възможно най-добрия начин от тежката седмица, която преживя.



В рамките на седем дни каталунците на практика загубиха шансове за титлата в Испания след загуба от "Реал" (Мадрид) на "Камп ноу", отпаднаха от Шампионската лига и разбраха за напускането на своя треньор Хосеп Гуардиола през лятото.

"Барселона" можеше да сдаде титлата в Ла Лига още тази вечер при загуба в гостуването на "Райо Валекано". Футболистите на Гуардиола обаче отложиха празненствата в Мадрид след разгромна победа със 7:0.

Лионел Меси вкара първия и последния гол за своя отбор, с което се изравни с Кристиано Роналдо от "Реал" в битката за голмайсторския трофей "Пичичи". Двамата имат по 43 попадения, като аржентинец е изиграл един мач по-малко.

Меси откри резултата в 16-ата минута. Алексис Санчес проби добре и подаде към Педро Родригес, който намери на далечната греда голмайстора на тима и за него не беше проблем да реализира от тази позиция.

Седем минути по-късно Санчес се измъкна от защитата на домакините, преодоля вратаря Кобеньо и отправи удар от малък ъгъл, който Робер Кореа вкара в собствената си врата.

До почивката "Барселона" вкара трети гол чрез Сейду Кейта, който се възползва от 15-ата асистенция на Меси за сезона в Ла Лига. Аржентинецът нямаше шанс да вкара гол в началните секунди на втората част, след като удари греда.

Топката все пак се върна в краката на Педро и крилото на каталунците довкара в опразнената врата. В 77-ата минута Тиаго Алкантара вкара страхотен гол с глава, след като засече центриране на Даниел Алвеш.

До края Педро и Меси вкараха по още едно попадение. Второто попадение на най-добрия футболист в света за последните три години беше неговото 65-о за сезона. Toй остава само на две зад рекорда на Герд Мюлер за най-много голове в рамките на един сезон.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар