сряда, 18 април 2012 г.

Байерн взе ценен аванс срещу Реал Мадрид

Реал Мадрид Байерн
С гол в предпоследната минута на Марио Гомес Байерн Мюнхен успя да победи с 2:1 Реал Мадрид в първи полуфинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Алианц Арена.



Германецът се разписа след ниско центриране на Филип Лам. Преди това Франк Рибери откри резултата в началото на мача, но през второто полувреме Месут Йозил изравни за Реал.

През по-голямата част от срещата мачът бе равностоен, но след средата на второто полувреме баварците бяха по-активният отбор и заслужено стигнаха до победата.

На няколко пъти те имаха и претенции за дузпи за спорни ситуации в наказателното поле на Реал, но при нито една от тях нямаше достатъчно основания Хауърд Уеб да посочи бялата точка.

С победата се спази традицията Реал да няма победа срещу Байерн Мюнхен в Германия, като статистиката вече е 9 победи за баварците и само едно равенство.
Въпреки това обаче интригата преди реванша в Мадрид се запазва напълно. Вторият мач е след 8 дни на "Сантяго Бернабеу".

Реал първи стигна до голово положение още в 6-та минута, когато Йозил изведе Бензема на стрелкова позиция в наказателното поле и французинът отправи силен удар, но Мануел Нойер спаси.

В 15-та минута домакините протестираха бурно за дузпа. Това стана след пробив на Рибери и финт покрай Серхио Рамос, защитникът дръпна протегнатия си крак и Рибери по-скоро сам потърси контакта. На повторението обаче се видя, че е имало и леко дърпане за фланелката. И двете интервенции обаче се видяха недостатъчни за Хауърд Уеб и той даде сигнал играта да продължи.

Две минути по-късно обаче Байерн така или иначе успя да открие резултата. След центриране от корнер топката се удари около рамото на Бадщубер и дойде точно в краката на Рибери, който с отсечен удар от десетина метра я заби в мрежата. При удара намиращият се в засада Луис Густаво пречеше на Касияс да види добре топката, но съдията прецени, че той не влияе на играта.

Реал имаше удобна възможност за изстрел от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Роналдо прати топката малко над напречната греда.

Играта не бе много изострена и бърза и съответно и двата отбора пробваха удари от далеч. Швайнщайгер стреля по земя покрай страничната греда, а малко след него пък Роналдо прати топката малко над вратата.

Роналдо имаше още една възможност от пряк свободен удар и този път топката се удари в ръката на намиращия се в стената Боатенг, но съдията не забеляза това.

Последваха равностойни десетина минути, в които нещата на терена бяха спокойни. След това обаче в рамките на една минута и двата отбора имаха добри положения за гол. Първо Бензема получи топката отдясно на наказателното поле, финтира защитник и излезе на стрелкова позиция, но шутира в ръцете на Нойер. В ответната атака пък Марио Гомес получи топката в наказателното поле и също отправи точен удар, но Касияс спаси.

В самия край на полувремето и Байерн имаше пряк свободен удар на опасна позиция на дъгата пред наказателното поле, но Тони Кроос стреля в стената.

Три минути след почивката Бензема получи много хубав пас от Йозил, но в наказателното поле се забави прекалено много с удара и накрая шутът му бе блокиран в корнер. Байерн отговори с нелоша атака, която започна от Рибери и завърши с удар извън наказателното поле на Робен, но над гредата.

В 53-та минута обаче Реал успя да изравни. При мълниеносна контраатака Бензема видя много добре и намери Роналдо непокрит в наказателното поле. Нойер спаси удара от упор на португалеца, но избитата топка попадна в Йозил и атаката на Реал продължи. Халфът подаде на Бензема, който подмина двама души в наказателното поле, центрира по земя към обратната страна на вратата и там от аутлинията Роналдо поднесе назад към Йозил, който от един метър засече на празна мрежа.

Байерн опита да отвърне, но натискът на домакините бе предимно териториален. При една от малкото ситуации, при която защитата на Реал бе матираха и Марио Гомес получи извеждащ пас в наказателното поле, Касияс излезе и изби топката под носа му.

В 71-та минута стрелецът на Байерн имаше страхотно положение за гол. След центриране от фаул Серхио Рамос направи нескопосан опит да изчисти и поднесе топката на Гомес, но той от два метра пред вратата стреля неточно.

Две минути по-късно отново Гомес изпревари Рамос и засече с глава центриране на Рибери, но прати топката малко над вратата.

При едно разбъркване в полето на Реал баварците имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Пепе, но на повторението се видя, че топката го удря в гърдите.

Байерн продължи да е по-активния отбор, но повечето атаки на домакините не затрудняваха отбраната на Реал. Затова и германците бяха принудени сравнително често да пробват центрирания. При едно такова Марио Гомес за пореден път успя да играе с глава, но не затрудни Касияс.

Три минути преди края домакините бурно протестираха за дузпа. В ситуацията Марио Гомес получи топката в наказателното поле и Серхио Рамос се хвърли отзад и му изби топката. С това той събори и германеца, който ядосано поиска нарушение, но съдията правилно не отсъди такова.

Също както и при претенции за дузпа на Байерн през първото полувреме, малко след това те така или иначе успяха да вкарат гол. Филип Лам финтира Коентрао по крилото и отправи ниско центриране пред вратата, където Марио Гомес връхлетя и някак успя да засече топката в мрежата.


Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 2:1

1:0 Рибери 17
1:1 Йозил 53
2:1 Марио Гомес 89

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Алаба, Луис Густаво, Швайнщайгер (61 Мюлер), Кроос, Робен, Рибери, Марио Гомес

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (69 Йозил), Ди Мария (79 Гранеро), Роналдо, Бензема (84 Игуаин)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар