неделя, 22 април 2012 г.

Евертън спъна Юнайтед по пътя към титлата след голово шоу

Евертън спъна Юнайтед по пътя към титлата след голово шоу
Английският шампион Манчестър Юнайтед се отдалечи от титлата, след като врътна равенство 4:4 срещу Евертън.


Двата отбора се изправиха един срещу друг на "Олд Трафорд" в среща от 35-ия кръг, а домакините реализираха попадения чрез Руни (2), Уелбек и Нани, които паднаха в 41-ата, 57-ата и 60-ата минути. Вторият гол на Руни пък бе в 68-ата минута.

Головете за гостите бяха дело на Никица Йелавич (2), Маруан Фелаини и Стивън Пиенаар съответно в 33-ата, 83-ата, 67-ата и 85-ата минути.

След този мач Юнайтед е лидер в класирането с актив от 83 точки, като тимът вече не е толкова близо до титлата, колкото бе преди кръг.

Разликата със Сити може да бъде стопена на три точки, ако "Гражданите" надвият Уулвърхемптън.



Срещата започна с добра атака на Евертън още в 1-ата минута при която Лиън Озмън стреля, но ударът му мина покрай вратата на Давид Де Хеа.
"Карамелите" продължиха да се представят силно в следващите минути и в 5-ата минута Никица Йелавич отправи мощен удар от границата на наказателното поле, който обаче Де Хеа спаси.

Секунди след това Лиън Озмън стреля също от подобна позиция. Този път обаче кълбото премина покрай вратата на домакините.

В 11-ата минута домакините стигнаха до първия си опит да реализират попадение. Нани получи пас около дъгата и отправи силен удар, който обаче бе неточен.

Домакините постепенно започнаха да заиграват все по-добре и Уейн Руни можеше да се разпише четири минути по-късно. Той засече с глава центриране на Евра. Топката обаче излезе в аут.

В 18-ата минута Пол Скоулс също изпробва късмета си, но този път ударът му мина встрани вратата. В ответната атака гостите можеха да вкарат, но Джони Евънс и Рио Фърдинанд предотвратиха опасността.

Две минути по-късно Евертън имаше още един шанс да се разпише. Силвен Дистен засече добро центриране, но топката не срещна вратата на противника.

Домакините натиснаха своя опонент в следващите минути, в търсенето на попадение.

В 27-ата минута гостите стигнаха до много добра възможност чрез Стивън Пиенар, но така и не успяха да стигнат до попадение.

Няколко минути по-късно Дарън Гибсън изпробва удар, който обаче бе неточен.

В 33-ата минута доста изненадващо Евертън успя да открие резултата след попадение на Никица Йелавич от много малък ъгъл.

Хърватинът засече с глава прекрасно центране на Тони Хибърт и намери далечния ъгъл, за да даде аванс на Евертън.

Секунди след това Пол Скоулс можеше да изравни, но Хауърд спаси по великолепен начин, въпреки че преди това топката рикошира три пъти във футболисти.

След последвалия натиск на Юнайтед все пак Уейн Руни успя да изравни в 41-ата минута.

Нани центрира прекрасно в наказателното поле и нападателят с глава не прости на Тим Хауърд, за да изравни резултата.

В самия край на полувремето Уелбек бе на косъм да направи обрата в мача пълен, но пропуска от близка дистанция.

Второто полувреме започна добре за домакините и те натиснаха опонента си в търсенето на втори гол.

През първите минути не се стигна до никакви опасни голови положения, въпреки пресата на домакините.

В 55-ата минута Евра проби в наказателното поле и се опита да намери свой съотборник пред пеналта, но в крайна сметка топката бе изчистена.

В 57-ата минута Дани Уелбек вкара фантатичен гол след силен изстрел от 16-17 метра, с което обратът в мача стана пълен.

По-интересното в ситуацията е, че играта трябваше да бъде спряна от рефера, тъй като Стивън Пиенаар лежеше на терена.

В 60-ата минута интригата в мача изглеждаше убита след гол Луиш Нани, който реализира за 3:1.

Португалецът и Уелбек направиха страхотна двойна комбинация, след което с елегантно прехвърляне на Хауърд бившият футболист на Спортинг реализира.

В 67-ата минута Фелаини намали на 2:3, след като се разписа с прекрасен удар, засичайки топката след центриране на Хибърт.

Минута по-късно Уейн Руни вкара за 4:2. Той получи прекрасен пас пред малкото наказателно поле от Дани Уелбек и без проблем се разписа.

В 76-ата минута Йелавич можеше да вкара втория си гол в мача, но ударът му не бе добър.

В 80-ата минута гредата спаси Евертън от пети гол след удар на Патрис Евра. Три минути по-късно Никица Йелавич с прекрасен удар от точката за изпълнение на дузпата реализира и направи резултата 3-4.

В 85-ата минута Юнайтед претърпя истински шок, след като Евертън реализира за 4:4, след попадение на Пиенаар. Той бе намерен от Фелаини пред малкото наказателно поле и без проблем вкара.

До края на мача Юнайтед наложи натиск над гостите, но това не даде резултат. В последната секунда Фърдинанд можеше да се превърне в герой за Юнайтед, но Хауърд спаси с върха на пръстите си.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЕВЕРТЪН 4:4
0:1 Йелавич 33'
1:1 Руни 41'
2:1 Уелбек 57'
3:1 Нану 60'
3:2 Фелаини 67'
4:2 Руни 68'
4:3 Йелавич 83'
4:4 Пиенаар 85'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Рафаел, Карик, Валенсия (90 - Ернандес), Скоулс (86 - Джоунс), Нани, Руни, Уелбек

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Хейтинга, Джагиелка, Дистин (83 - Кейхил), Хибърт, Пиенаар, Невил, Озмън (63 - Макфадан), Фелаини, Гибсън, Йелавич

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар