сряда, 18 април 2012 г.

Ще изхвърли ли Херо Левски от Европа?

Левски
От фаворит за титлата сините се докараха до там, че днес излизат в най-унизителния изпит в историята си, след който ще се разбере стават ли въобще за нещо.


Ако Левски не победи Черноморец, казва на 80% сбогом на участието в евротурнирите. Причина - Литекс дръпва с минимум 4 точки, а като сложим и бонуса от предимството в директните двубои, разликата става отчайваща.

Защото Гриша Ганчев не е Николай Гигов, за да се откаже доброволно от Европа за сметка на софиянци. И от тук нататък на Левски му остава да стиска палци:

1: Лудогорец да спечели Купата на България и така да даде възможност и на четвъртия в класирането да се класира за Европа

2: Черноморец да профука преднината си и да пусне Левски в Европа. При успех, дори частичен, на бургазлии в Подуяне, това обаче ще е страшно трудно, защото момчетата на Херо ще продължат да водят с минимум 4 точки, отново плюс бонуса "директни двубои".

Така че на сините им трябва да стискат палци най-вече на самите себе си. Проблемът е, че срещат възможно най-неудобния си съперник.

Черноморец е с най-добрата защита в България, докато в последните 4 кръга Левски е с едно от най-яловите нападения в света - 1 гол за 360 минути, и то от фаул!

Ако се закучат нещата и с бургазлии, сините ще запишат един от най-срамните рекорди в историята си - 500 минути без гол от игра! Като проблем добавена стойност може да се посочи фактът, че в последните 4 мача с този съперник софиянци са се разписали само с един.

Двубоят на Герена ще е знаков и за задния план на битката за Европа. За рефер на срещата бе назначен Александър Костадинов. За него се знае, че е протежиран в съдийството от среди, близки до новата власт в Подуяне.

Неслучайно Димитър Димитров заяви, че единственото, което го притеснява преди гостуването, е съдийството.

Ако след срещата Херо изреве страшно, значи ще е ясно едно - държавната поръчка за синя титла е девалвирала до "служебно" участие на Левски в евротурнирите.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар