понеделник, 9 април 2012 г.

Реал Мадрид сгреши и срещу Валенсия

Реал Мадрид направи нова грешна стъпка в борбата за титлата в испанската Примера Дивисион, след като в мач от 31-я кръг завърши само 0:0 срещу Валенсия на своя "Сантяго Бернабеу".


Мачът бе изключително напрегнат и напълно равностоен, като и двата отбора имаха един куп положения за гол. Невероятни пропуски за Реал обаче направи Карим Бензема, а Роналдо удари страничната греда. Валенсия също имаше чудесни възможности и на свой ред тресна две греди.

Това бе трето равенство в последните 5 мача от първенството за Реал и така преднината на столичани пред втория Барселона е вече само четири точки.

Още в 3-та минута Кристиано Роналдо пробва удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

Португалецът явно само настройваше мерника си, защото малко по-късно отправи страхотен снаряд от над 25 метра и топката тресна страничната греда.

Гостите пък взеха пример от него и две минути по-късно Софиан Фегули стреля от дори още по-далечно разстояние, топката профуча над Касияс, но и покрай сглобката на гредите.

Кристиано Роналдо имаше възможност да пробва шанса си от пряк свободен удар пред наказателното поле, но не уцели вратата.

В 18-та минута "белите" направиха страхотна атака. Чаби Алонсо изведе Карим Бензема в коридор, той от своя страна с петичка поднесе встрани за Роналдо и португалецът отправи бърз удар по земя, но Гуаита успя да избие. Роналдо опита да се добере до рикоширалата топка, за да направи добавка, но падна след сблъсък със защитник на Валенсия и поиска дузпа, но съдията нямаше как да отсъди нарушение за такова нещо.

При наглед безнадеждно дълго подаване към Игуаин в наказателното поле той успя да си спре добре топката, а след това да центрира към Роналдо, който засече с глава от непосредствена близост, но остана леко под топката и не успя да я насочи точно към вратата.

В 25-та минута гредата помогна и на Касияс. Тино Коста изстреля снаряд извън наказателното поле и Касияс успя само да избие топката, но тя дойде към Рикардо Коста, който с летящ плонж я засече с глава, но уцели страничната греда.

На другия край на терена Йозил си освободи пролука за изстрел от границата на наказателното поле, но стреля над вратата.

Валенсия обаче продължи да играе смело и в 33-та минута имаше ново страхотно положение за гол. Фегули игра много добре в наказателното поле и докато всички мислеха, че ще опита сам да стреля поднесе към непокрития Тино Коста и той засече от десетина метра, но Касияс спаси.

Реал отговори като Роналдо центрира точно към непокрития Йозил, който можеше да пробва удар от воле от малък ъгъл, но реши да си спре топката и след това диагоналният му изстрел бе пресечен от защитник.

Грешно отиграване в центъра на терена на Чаби Алонсо даде начало на изключително опасна контраатака на гостите, но Раул Албиол действа решително и отне топката точно пред наказателното поле.

За мадридчани Йозил с едно докосване изведе Бензема на стрелкова позиция, но от десетина метра французинът шутира в тялото на защитник.

На полувремето Жозе Моуриньо пусна в игра Анхел ди Мария на мястото на Игуаин. И на крилото на Реал му трябваха точно 25 секунди, преди да се включи добре и да изведе Роналдо на чиста позиция. Португалецът отправи диагонален удар по земя, но вратарят на Валенсия успя да избие с върха на пръстите си в корнер.

Гостите се бяха поприбрали и не изглеждаха много опасни, но в 55-та минута можеха да вкарат гол като гръм от ясно небе. Тино Коста изпълни невероятен удар от 35 метра и почти дублира невероятния гол на Роналдо срещу Осасуна, но топката тресна сглобката на гредите.

Малко след това пред вратата на Валенсия стана напечено, тъй като Гуаита изби лошо топката, след като бе излязъл далеч пред вратата си. Роналдо овладя пред наказателното поле, но не успя да отправи точен удар.

При друга атака Ди Мария пробва остър диагонален удар по земя, но вратарят на Валенсия се хвърли и спаси.

В 68-та минута се стигна до много спорна ситуация. Роналдо получи перфектен извеждащ пас от Бензема и се откъсна зад защитата. Точно пред наказателното поле обаче бе настъпен отзад и загуби равновесие и падна в наказателното поле. Съдията трябваше да отсъди фаул, но и червен картон за бранителя на Валенсия. Вместо това обаче изобщо не отсъди нарушение.

Валенсия продължаваше да играе на контраатаки и при една такава влезлият като резерва Жереми Матийо се озова на стрелкова позиция и отправи опасен диагонален удар покрай вратата. При друга атака сравнително меко центриране не бе пресечено от Касияс и Адуриц стреля с глава отблизо, но прекалено леко и над вратата.

В 77-та минута Ди Мария отправи удар, при който топката се фалцира коварно и Гуаита едва успя да избие в корнер. Минута по-късно включване на Кака позволи на Бензема да отправи удар по земя от петнайсетина метра, но покрай вратата.

В следващата атака Бензема направи невероятен двоен пропуск. Роналдо овладя топката по крилото и поднесе към връхлитащия французин пред вратата. Той първо засече топката в тялото на вратаря, а след това от пет метра не успя да направи точна добавка с глава.

Контраатаките на Валения продължаваха. При една от тях Пабло Ернандес имаше възможност да отправи удар, но след рикошет в тялото на Марсело топката профуча покрай вратата. След това пък защитата на Реал пропусна едно дълго подаване и Жорди Алба изскочи сам срещу Касияс, но вратарят спаси удара му от упор.

В третата минута от даденото от съдията продължение Реал направи нови два страхотни пропуска. Първо след центриран от фаул топката стигна до Бензема и той от непосредствена близост стреля в тялото на защитник на голлинията. След това пък Анхел ди Мария се включи в пробив, размени подаване пред наказателното поле с Кака и след това от точката на дузпата стреля с външен фалц, но Гуаита спаси.

Реал Мадрид - Валенсия 0:0

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Албиол, Пепе, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира (72 Кака), Йозил (84 Кайехон), Бензема, Роналдо, Игуаин

Валенсия: Гуаита, Жорди Алба, Виктор Руис, Рами, Рикардо Коста, Тино Коста, Топал, Пиати (63 Матиьо), Парехо, Фегули (63 Пабло), Адуриц (77 Солдадо)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар