неделя, 8 април 2012 г.

Амаури шокира "Сан Сиро"

Милан загуби от Фиорентина с 1:2 в мач от 31-вия кръг на Серия А и по този начин дава възможност на Ювентус да превземе лидерската позиция в италианския шампионат.


Шокиращият успех за "виолетовите" донесе бившият играч на "бианконерите" Амаури, който се разписа в самия край на срещата. Преди това Златан Ибрахимович беше открил от дузпа в 31-ата минута, а Стеван Йоветич беше изравнил в 47-мата.

Срещата ще се запомни и с това, че Антонио Касано се завърна на терена след дълго лечение на проблем със сърцето.

Малко изненадващо първите изстрели бяха на сметката на гостите. Стеван Йоветич и Хюсеин Харджа обаче не успяха да уцелят вратата, пазена от Кристиан Абиати. В 12-тата минута пък Адем Ляич, който в миналия кръг отбеляза гол след страхотно изпълнение на пряк свободен удар, стреля от фаул, но над напречната греда.

Последваха силни минути за Милан. Първо шут на Златан Ибрахимович от фаул беше блокиран, а след това Съли Мунтари пропусна да се разпише от удобна позиция. В 26-тата минута Ибрахимович отново изпълни пряк свободен удар и отново той беше блокиран.

Точно половин час след началото на срещата беше отсъдена дузпа в полза на "росонерите". Реферът Доменико Чели прецени, че Матиа Настасич е съборил Макси Лопес в пеналта на "виолетовите", и веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Ибрахимович, който вкара – 1:0 за италианския шампион.

Адем Ляич почти изравни няколко минути по-късно, когато при поредния фаул прати топката в долния ляв ъгъл на Абиати, обаче вратарят на Милан направи блестящо спасяване за радост на привържениците на домакините.

В 39-тата минута "росонерите" можеха да удвоят, но Макси Лопес удари греда. На другия край на терена Йоветич напомни колко е опасен с хубав пробив, последван от силен, но неточен шут.

Черногорецът все пак отбеляза малко след почивката. Той получи чудесен пас от Лоренцо Ди Силвестри, излезе лице в лице с Абиати и го преодоля без проблеми. В случая отбраната на Милан допусна сериозна грешка.

След гола домакините се втурнаха в атака. При една от акциите на миланския тим Ибрахимович свали с глава към Урби Емануелсон, чийто изстрел от близко разстояние беше блокиран, а след това Артур Боруц трябваше да се намесва при още един удар на футболист в червено-черно.

Атаките на "росонерите" дадоха възможност на Фиорентина да контраатакува и в 54-тата минута Йоветич отново притесни Абиати. Десетина минути по-късно звездата на "виолетовите" пак тества вратаря на Милан, като и в този случай не се стигна до попадение.

В 69-тата минута Макси Лопес направи невероятен пропуск, след като овладя кълбото в близост до вратата на гостите, но Боруц беше последна преграда пред шута на аржентинския нападател.

До края на двубоя домакините опитваха с всички сили да се доберат до гол, обаче Акуилани и Робиньо се отчетоха с пропуски. В 84-тата минута пък целият стадион беше на крака, тъй като на мястото на Джанлука Дзамброта се появи Антонио Касано, завърнал се на терена след дълго лечение.

В 89-тата минута се случи нещо като чудо – не само че Фиорентина стигна до попадение, но негов автор стана Амаури, за когото това беше първи гол с фланелката на отбора от Флоренция и първи гол в официален мач през този сезон.

Така "виолетовите" нанесоха шокиращо поражение на Милан и поднесоха на Ювентус възможност да превземе лидерската позиция в Серия А.

Милан – Фиорентина 1:2

1:0 Ибрахимович 31 (д)
1:1 Йоветич 47
1:2 Амаури 89

Милан: Абиати, Мексес, Бонера, Абате, Дзамброта (Касано – 84), Амброзини (Акуилани – 53), Мунтари, Ночерино, Емануелсон (Робиньо – 62), Макси Лопес, Ибрахимович

Фиорентина: Боруц, Настасич, Кампорезе (Фелипе – 71), Натали, Де Силвестри, Паскуал, Бехрами, Харджа, Ладзари, Ляич (Амаури – 77), Йоветич


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар