петък, 6 април 2012 г.

Пропусната дузпа провали Металист срещу Спортинг

Португалският Спортинг Лисабон се класира за 1/2-финалите на Лига Европа, след като завърши при равенство 1:1 като гост на украинския Металист Харков.



Двата отбора се изправиха един срещу друг в украинския град, а "Лисабонските лъвове" не загубиха срещата и продължават напред в турнира с общ резултат от двата мача 3:2.

За място на финала Спортинг ще спори срещу испанския Атлетик Билбао, който елиминира Шалке и също се класира за полуфиналите.

Като цяло може да се каже, че в големи периоди от срещата двата отбора демонстрираха равностойна игра, но домакините имаха своите силни моменти.

Спортинг започна доста по-добре мача и логично първи поведе в резултата след попадение на холандския национал Рики Ван Волфсвинкел, който се разписа в 44-ата минута.

Лалето реализира, засичайки с глава прекрасно центриране на свой съотборник, като не остави шансове на противниковия вратар да реагира.

Домакините обаче изравниха с гол на Кристалдо в 57-ата минута, като по този начин запазиха шансовете си за продължаване напред в турнира. Последният бе изведен в наказателното поле, след което си спря топката на точката за изпълнение на дузпата и между двама противникови бранители я мушна във вратата на Спортинг.

В 64-ата минута Металист получи уникална възможност да направи обрата пълен и да изравни общия резултат от двата мача.

Украинците получиха право на дузпа, но Хавиер я пропусна и в крайна сметка до края на мача не се стигна до голове. В крайна сметка Металист отпадна от турнира.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар