понеделник, 2 април 2012 г.

Ювентус с класически успех над Наполи

Ювентус спечели с 3:0 срещу Наполи в мач, който трябваше да бъде дербито на 30-тия кръг на Серия А, и по този начин се доближи на две точки зад лидера във временното класиране Милан.


Всички голове за класическата победа на "бианконерите" паднаха през второто полувреме. Вкараха ги Леонардо Бонучи, Артуро Видал и Фабио Куалярела. Неаполитанците пък не се представиха на обичайното си високо ниво и не успяха да отбележат попадение във вратата на Джанлуиджи Буфон.

Освен това тимът на Валтер Мадзари завърши мача с десет души, след като в 86-тата минута Хуан Камило Сунига получи червен картон и беше изгонен.

Мениджърът на домакините Антонио Конте заложи на схема 3-5-2, като в предни позиции трябваше да действат Мирко Вучинич и Марко Бориело. Попадането на 29-годишния италиански нападател сред титулярите беше голяма изненада за феновете на "Старата госпожа".

Още в петата минута Ювентус можеше да открие резултата. Андреа Пирло центрира отляво, няколко футболисти се разминаха с топката и накрая включилият се в атака Леонардо Бонучи не успя да я отклони в мрежата зад Морган Де Санктис.

В 10-тата минута Бориело посрещна с глава центриране на Щефан Лихтщайнер отдясно, но изстрелът на нападателя беше много неточен. "Бианконерите" бяха по-активният от двата отбора в началото на мача, но все пак не стигаха лесно до вратата на Наполи.

В 13-тата минута неаполитанците напомниха колко хитър тим са, когато атакуват. Марек Хамшик се озова на много удобна позиция за стрелба, но не успя да нанесе удар, понеже беше блокиран от Джанлуиджи Буфон.

Малко след това Пирло шутира неточно от фаул, а после отбраната на "Старата госпожа" се справи с изстрели на Езекиел Лавеци и Паоло Канаваро. Междувременно, Кристиян Маджо беше заменен принудително от Андреа Досена.

Точно половин час след началото на двубоя Пирло центрира от фаул и Артуро Видал стреля с глава, но не успя да порази вратата на гостите. Няколко минути по-късно Хамшик шутира от далечно разстояние, но високо над напречната греда.

Последва удар на Пирло от фаул, Морган Де Санктис обаче спаси. На другия край на терена Лавеци също изпълни пряк свободен удар, но кълбото мина покрай вратата на домакините.

В последната минута на първата част Пирло – отново от фаул – максимално затрудни стража на неаполитанците. Де Санктис все пак изби в корнер и така първото полувреме завърши без попадения.

Втората част започна подобно на първата – с добра възможност, открила се пред Бонучи. В крайна сметка след центрирането на Пирло от фаул кълбото сякаш беше отклонено от играч на Наполи и можеше да посети мрежата зад Де Санктис, но това не се случи.

24-годишният защитник все пак се разписа. За кой ли път в днешната среща Пирло центрира, топката попадна у Вучинич, който шутира, а Бонучи отклони кълбото във вратата на "сините" – 1:0 за Ювентус в 53-тата минута на мача.

Малко по-късно черногорският нападател на "бианконерите" вкара втори гол, но той беше отменен заради засада. След това пък Артуро Видал тества Де Санктис, до ново попадение не се стигна.

Последва опит на Наполи да установи натиск, но футболистите на Антонио Конте не допускаха вратата им да бъде сериозно застрашена. Междувременно в 73-тата минута Клаудио Маркизио би от далечна дистанция, обаче Де Санктис се справи с шута на полузащитника.

Две минути след това Видал направи задачата на неаполитанците много трудна. Чилиецът получи пас от Маркизио, дриблира покрай двама състезатели на противниковия отбор и отбеляза.

Малко по-късно Вучинич и Маркизио пропуснаха да вкарат, а в 82-рата минута на терена се появи легендата на "Старата госпожа" Алесандро Дел Пиеро. Почти веднага след това Капитана подаде към Фабио Куалярела, който направи резултата класически. "Бианконерите" смазваха своя съперник.

Освен всичко останало, тимът на Валтер Мадзари трябваше да приключи срещата с десет души, след като в 86-тата минута Хуан Камило Сунига получи червен картон. Вечерта беше много неприятна за неаполитанците.

Ювентус не я вгорчи повече. Играчите на "Старата госпожа" се задоволиха с класическа победа и вече са на две точки зад лидера във временното класиране на италианския шампионат Милан.


Ювентус – Наполи 3:0

1:0 Бонучи 53
2:0 Видал 75
3:0 Куалярела 83

Червен картон: Сунига 86

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (Касерес – 66), Де Челие, Пирло, Маркизио, Видал, Бориело (Куалярела – 70), Вучинич (Дел Пиеро - 82)

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Ароника, П. Канаваро, Гаргано, Инлер (Пандев – 62), Маджо (Досена – 25), Сунига, Хамшик (Джемайли – 72), Лавеци, Кавани

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар