вторник, 31 януари 2012 г.

Роберто Карлош: "Анжи" може да купи Лионел Меси, ако "Барселона" го продава

Руският "Анжи" има финансовите възможности да привлече Лионел Меси, обяви бразилецът Роберто Карлош. Бившият футболист на "Реал" (Мадрид) се занимава с развитието на клуба от Махачкала, чиято цел е да стане един от най-силните отбори в света.

"Ако "Барселона" продава Меси, можем да го купим. Не бихме имали проблем да платим сумата за откупуването му, която е по договора му. "Анжи" има пари да купи Меси и всеки друг, но не става дума само за това. Тук говорим за духа да направим един значим проект", каза Карлош в интервю за "Марка". Левият бек обяви, че спира с футбола в края на годината.

На въпроса дали би започнал работа в "Реал" (Мадрид) той отговори, че засега е ангажиран в Русия. "Доверието, което има към мен Сюлейман Керимов, ме вдъхновява. Той се държи с мен, все едно съм член на семейството му. Чувствам се част от неговия екип и няма да го изоставя. Щом той е казал, че иска "Анжи" да се превърне във водещ клуб, ще опитаме."

Карлош обясни, че за собственика на руския отбор няма граници. "Той е много интелигентен и знае много добре кой трябва да бъде привлечен и какво трябва да се направи, за да се развие отборът. Искаме да направим отбор победител", каза Карлош.

Бразилецът беше първият известен футболист, преминал в "Анжи". След това в състава дойде и камерунският нападател Самуел Ето'о.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар