неделя, 22 януари 2012 г.

Юве завърши полусезона на първо място в Серия А

Ювентус спечели с 2:0 гостуването си на Аталанта от последния кръг на първия полусезон в Серия А и по този начин "бианконерите" приключиха тази част от първенството на лидерската позиция.

И двете попадения за "Старата госпожа" паднаха през второто полувреме, въпреки че и през първата част пред възпитаниците на Антонио Конте имаше шансове, а Артуро Видал удари греда.

Първият гол в срещата беше дело на Щефан Лихтщайнер, който се разписа в 54-тата минута на срещата след невероятен пас на Андреа Пирло, а вторият стана факт малко преди края на мача, когато пък Лука Мароне изведе Емануеле Джакерини и пристигналият от Чезена футболист се разписа.

Наставникът на Ювентус Антонио Конте извърши една промяна в сравнение с обичайния си състав, като на мястото на Леонардо Бонучи в центъра на защитата започна Джорджо Киелини, а отляво на отбраната действаше Паоло Де Челие.

Още в самото начало с пропуски за гостите от Торино се отличиха Алесандро Матри и Симоне Пепе, а малко след това Джанлуиджи Буфон трябваше да се намесва след ефектна комбинация между Херман Денис и Бонавентура от тима на Стефано Колантуоно.

Андреа Консили също трябваше да показва класата си в 11-тата минута, когато вратарят на бергамаските изби удар на Матри, а при последвалия корнер се справи и с опита на Мирко Вучинич да порази мрежата на домакините.

Определено Артуро Видал беше много близо до попадение, след като негов мощен шут от далечна дистанция срещна напречната греда, като може би и Консили закачи топката и не й позволи да влезе във вратата на Аталанта.

Преди почивката отново Денис имаше възможност да отбележи, но негово воле не намери целта и така първата част завърши при резултат 0:0, като и двата тима бяха имали своите шансове за попадение.

През втората част Ювентус продължи да търси гола и в крайна сметка стигна до него в 54-тата минута, когато Щефан Лихтщайнер, отбелязал и първото попадение за "бианконерите" през настоящата кампания, се разписа след страхотен пас на Андреа Пирло.

Междувременно Матри пордължи да изпуска доста положения, откирили се пред него, но това не навреди на "Старата госпожа", понеже малко преди края на срещата тимът на Антонио Конте стигна до втори гол.

Влезлият като резерва Лука Мароне намери по прекрасен начин друга резерва – Емануеле Джакерини – и дошлият от Чезена футболист покачи на 2:0 в 81-ата минута.
До последния съдийски сигнал не паднаха още попадения и така Ювентус приключи полусезона като първенец в Серия А за радост на верните си фенове. Те със сигурност ще се надяват това да бъде позицията на "бианконерите" и в края на шампионата.


Аталанта – Ювентус 0:2

0:1 Лихтщайнер 54
0:2 Джакерини 81

Аталанта: Консили, Фери, Манфредини, Раймонди, Пелузо, Падоин, Чигарини, Скелото (Ферейра Пинто – 76), Бонавентура (Марилунго – 63), Моралес, Денис

Ювентус: Буфон, Бардзали, Киелини, Лихтщайнер, Де Челие, Пирло, Маркизио (Джакерини – 46), Видал, Пепе (Мароне – 69), Вучинич (Бонучи – 86), Матри

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар