четвъртък, 19 януари 2012 г.

Милан се измъчи с Новара, но все пак продължава за Купата на Италия

Милан спечели с 2:1 след продължения двубоя си от осминафиналната фаза на турнира за Купата на Италия срещу Новара. Така "росонерите" се класират за следващия етап от надпреварата, където ще срещнат Лацио.

Въпреки че доминираха през целия мач, момчетата на Масимилиано Алегри трудно стигаха до положения за гол, а когато го правеха, в повечето случаи следваха невероятни пропуски.

В 24-тата минута младият нападател Стефан Ел Шаарави откри в полза на първенеца на Апенините, но две минути преди края на редовното време Иван Радованович изравни.

Все пак тимът от Милано стигна до успеха на своя "Сан Сиро" след попадение в 100-ната минута на влезлият като резерва Алешандре Пато, като асистенцията беше на Робиньо.  



Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри очаквано заложи на някои играчи, които не попадат особено често в титулярния състав на италианските шампиони. В нападение например започнаха Стефан Ел Шаарави и Филипо Индзаги.

Мачът ще се запомни и със завръщането на Александър Меркел на "Сан Сиро". Правата на германеца се държат както от Милан, така и от Дженоа, за който отбор младият халф игра до момента през този сезон.

Още от самото начало на срещата стана ясно, че Милан ще атакува повече, а Новара ще чака своя шанс за скоростни контраатаки. В 8-мата минута след хубава комбинация на домакините Филипо Индзаги отправи шут към вратата, пазена от Алберто Фонтана, но опитният страж на "бианкоадзурите" спаси.

Десетина минути след това отново СуперПипо се опита да се разпише, обаче ударът му с глава беше неточен. Малко по-късно дойде и първата възможност за Новара. Бившият играч на Катания и Асколи Симоне Пеше стреля мощно и точно, но Марко Амелия не допусна да бъде изненадан.

В 24-тата минута Милан поведе. Филип Мексес намери Стефан Ел Шаарави пред дъгата на наказателното поле и младежкият национал на Италия завърши по страхотен начин. Това беше вторият гол на младия нападател с екипа на "росонерите" – първият беше при равенството 1:1 с Удинезе в Серия А.

Почти веднага след попадението Пабло Граноче от състава на гостите пропусна на два пъти да изравни, като основна вина за неуспеха на уругваеца имаше и Амелия със своите добри намеси.

В 37-мата минута Ел Шаарави беше много близо до втори гол в мача. 19-годишният нападател получи топката по левия фланг, проби в пеналта на тима от Пиемонт и нанесе чудесен шут, който обаче беше отразен от Фонтана. 

През втората част Милан все още беше по-активният от двата тима, но футболистите на Алегри трудно минаваха през сгъстената отбрана на Новара. Все пак с влизането на Пато на мястото на Индзаги в 58-ата минута играта на "росонерите" се пораздвижи.

Именно бразилецът подаде на Урби Емануелсон около 20 минути преди края на мача, но холандецът стреля прекалено слабо и не затрудни вратаря на гостите. Преди това отново Емануелсон беше шутирал силно, но много, много неточно.

Краят на редовното време наближаваше, а преднината на домакините продължаваше да бъде твърде крехка, което щеше да им изиграе лоша шега. В 88-ата минута сърбинът Иван Радованович смълча трибуните на "Сан Сиро", след като отбеляза от фаул. 

За попадението вина имаше цялата защита на отбора от Милано, тъй като топката мина покрай много футболисти на първенеца, които можеха да я спрат, но не го направиха. Така "росонерите" и "бианкоадзурите" трябваше да играят продължения.

В 94-тата минута шут на Робиньо беше блокиран от бранител на Новара, а малко след това едно центриране на влезлият като резерва Игнацио Абате като по чудо не бе превърнато в гол от нахлулия в наказателното поле на гостите Пато. Фонтана за пореден път беше на мястото си и изби.

В 100-ната минута обаче 22-годишният бразилски национал беше изведен от своя сънародник Робиньо сам срещу стража на Новара, преодоля го технично и вкара – 2:1 за Милан. Отличилият се с асистенция Робиньо удари левия страничен стълб още в следващата акция на домакините.

Пато можеше да се разпише пак в самия край на първото продължение, но не уцели вратата на противника. В началото на второто продължение пък Масимо Амброзини би от длачена дистанция, но Фонтана се справи с удара.

Джеда можеше отново да изравни резултата в 118-тата минута, но в последния момент Даниеле Бонера блокира шута за радост на привържениците на италианския шампион

До края на продълженията не се случи нищо по-интересно и така Милан успя да се класира за следващата фаза на турнира за Купата на Италия, където ще срещне Лацио.

 

Милан – Новара 2:1 (след продължения)

1:0 Ел Шаарави 24
1:1 Радованович 88
2:1 Пато 100

Милан: Амелия, Неста, Мексес, Бонера, Антонини (Абате – 91), Амброзини, Меркел, Ночерино, Емануелсон (Робиньо – 82), Индзаги (Пато – 59), Ел Шаарави

Новара: Фонтана, Делафиоре, Пачи, Морганела, Чентуриони (Джеда – 77), Гарсия, Радованович, Марианини (Д. Йенсен – 54), Пеше, Граноче, Моримото (Рубино – 63)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар