понеделник, 9 януари 2012 г.

Пиронкова с фантастичен обрат в Хобърт

Най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова започна с успех тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Хобърт (Австралия) с общ награден фонд 220 000 долара.
В среща от първия кръг на надпреварата българката отстрани трудно с 2:1 сета квалификантката Хедър Уотсън (Великобритания), в отделните части 7/6, 3/6, 7/6 след близо три часа игра.
 
Двубоят започна отлично за Пиронкова, която стигна до пробив в самото начало и набързо поведе с 2/0, но младата британка успя бързо да се съвземе и да отговори подобаващо за 2/2.
 
Последва по още един светкавично разменен брейк, за да се стигне до 11-ия гейм, в който Цвети за трети път проби подаването на Уотсън и получи правото да сервира за сета.
 
За съжаление пловдивчанката не се възползва от тази възможност, отново загуби сервис гейма си, но в тайбрека издържа на напрежението и след 12:10 успя да измъкне първия сет.
 
Във втората част Уотсън промени тактиката си, започна по-често да търси форхенда на нашата състезателка и в петия гейм стигна до пробив за 3/2, като до края на частта не само че удържа преднината си, но в деветия гейм затвори сета след нов пробив.
 
В паузата преди началото на решителната трета част Цвети поиска таймаут, а от поведението й на корта стана видно, че изпитва някакъв дискомфорт в предвижването си.
 
Това се отрази и на играта й в първите минути на сета, като Пиронкова остана пасивна, допусна пробив в шестия гейм, а в деветия бе изправена пред критичната ситуация да отразява два мачбола.
 
Точно в този момент обаче Цвети демонстрира така желания характер на боец и не само че се измъкна от това положение, като дори върна пробива, но в единадесетия гейм имаше няколко шанса да стигне до решителен пробив.
 
С много борба младата британка се добра до тайбрек, но в него отличният начален удар на българката си каза думата, тя набързо поведе с 4:1, а малко по-късно след безапелационното 7:2 сложи точка на този толкова драматичен сблъсък.
 
Така Пиронкова си осигури 30 точки за световната ранглиста и близо 3 000 долара от наградния фонд, като във втория кръг ще срещне рускинята Анна Чекветадзе.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар