понеделник, 9 януари 2012 г.

Алекс Фъргюсън: "Барселона" е най-добрият отбор в света

Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън заяви, че "Барселона" е най-добрият отбор в света. Шотландецът коментира от Цюрих, където ще присъства на награждаването за "Златната топка", че Гуардиола трябва да остане начело на каталунците.

"Барса" определено е най-добрият отбор на света". Опитният мениджър, който наскоро отпразнува 25 години начело на "Юнайтед", заяви, че думите му се базират и на прекия опит. Той визира двата загубени финала в Шампионската лига през 2009 и 2011 г.

"Няма проблем да призная, че са по-добри от нас. Вярвам в отбора си, но не се чувствам слаб или тъжен, като казвам, че "Барса" е по-добър", заяви Фъргюсън.

Той изтъкна важната роля на философията на "Барселона" за успехите на отбора. "Перфектна е, защото футболистите са свързани с клуба от малки. Така, както бяхме ние през 90-те години с Бекъм, Гигс, Скоулс и братята Невил. И е по-евтино, отколкото да купуваме нови футболисти."

"Защо Гуардиола да напуска "Барса"? Ако бях на мястото му, щях да остана. Той е начело на най-добрия отбор в света", добави шотландецът. Гуардиола има договор до лятото и се очаква да обяви дали ще го продължи. Испанецът за втора поредна година беше избран за най-добър треньор в света на футбола.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар