неделя, 22 януари 2012 г.

Ким Клайстерс победи и болката, и На Ли

Защитаващата титлата си Ким Клайстерс продължава успешния си поход в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.
В среща от четвъртия кръг на надпреварата, която бе повторение на финалния сблъсък от 2011 година, белгийката сътвори впечатляващ обрат срещу китайката На Ли за крайното 4/6, 7/6, 6/4.
Двубоят започна изключително оспорвано, като двете състезателки заложиха на прецизната игра от основната линия, но в седмия гейм мачът бе много близо до прекратяване, след като белгийката стъпи накриво и навехна глезена си.
Въпреки светкавичната медицинска намеса Ким продължаваше да изпитва остра болга, но стисна зъби и се върна на игрището, като дори успя да удържи подаването си и да поведе с 4/3.
Оттук до края на сета обаче бе видно, че предвижването на бившата номер 1 е крайно ограничено и разбираемо Ли с лекота спечели останалите три гейма, а с това и първата част.
Превъзходството на китайката продължи и в началото на втория сет и тя набързо си осигури аванс от 3/1, но постепенно се разбра, че болкоуспокояващите подействаха на Клайстерс и тя успя значително да поизравни играта.
С агресивни удари от дъното на корта и великолепни ретури Ким върна пробива и се добра до тайбрек, но в него Ли бе по-настоятелна и стигна до 4 поредни точки за затваряне на мача (при 6:2).
Пристисната до стената белгийката за пореден път демонстрира шампионския си дух и стори немислимото – спечели следващите шест поредни разигравания и възпламени трибуните на “Род Лейвър Арина”, измъквайки сета с 8:6.
Това сякаш свали китайката в тежък нокдаун и в първите четири гейма на третата част тя бе само тялом на корта, което даде на Клайстерс солидна преднина от 4/0. Последва последен напън на Ли, който доведе резултата до 5/4, но при втория си опит да сервира за мача Ким успя и така стигна до забележителен обрат, изпратил я на четвъртфиналите на турнира.
Статистиката от двубоя:

Клайстерс
Ли
65
1-ви сервис %
60
4
Асове
4
6
Двойни грешки
6
 5/7
Възможности за пробив
 5/11
20
Уинъри
39
41
Непредизвикани грешки
46
Времетраене: 2.23 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар