четвъртък, 19 януари 2012 г.

Хосеп Гуардиола: Битката с "Реал" още не е свършила

Битката с "Реал" (Мадрид) за Купата на Краля съвсем не е приключила, заяви старши треньорът на "Барселона" Хосеп Гуардиола след обрата на неговия тим в първия мач от четвъртфинала между двата тима.

Каталунците извоюваха успеха с 2:1, след като Кристиано Роналдо изведе белите напред в резултата още в 13-ата минута. "Блаугранас" наваксаха пасива си през второто полувреме с гол на своя капитан Карлес Пуйол, а другият защитник Ерик Абидал донесе победата на "Сантяго Бернабеу".

Въпреки отличния резултат след първата среща на чужд терен, Гуардиола не смята, че тимът му си е осигурил участие в следващата фаза. "Знаехме, че трябва да спечелим мача, но това не е краят. "Реал" винаги се бори докрай. Сега ще се фокусираме над предстоящото ни неделно гостуване на "Малага" в Ла Лига", обясни наставникът на шампионите.

Първото издание на "Класико" за годината не мина без скандали и полузащитникът на "Реал" Пепе можеше да бъде изгонен за груба игра в ситуацията без топка. Той вече имаше жълт картон, когато 20 минути преди края настъпи ръката на падналия Лионел Меси. Главният съдия обаче не видя ситуацията и я остави без последствия.



Гуардиола обясни, че не е видял положението. "Пепе? Футболистите ми говореха за това. Не видях какво се случи. По телевизията изглеждаше чисто отиграване", каза наставникът на "Барселона", който в сряда навърши 41 години. След мача старши треньорът на "Реал" Жозе Моуриньо обясни, че е готов да накаже Пепе, ако се докаже вината му.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар