сряда, 25 януари 2012 г.

Гуардиола: Нека Пепе да бъде посрещнат спокойно ако играе

Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола опита да успокои духовете преди поредното дерби с Реал. 

Каталунците приемат столичани след аванс от 2:1 след първия 1/4финал за Купата на краля, но двубоят може да бъде доста нажежен, заради евентуалното присъствие в състава на гостите на Пепе, който за пореден път стана център на внимание в дербито. 

Наставникът на домакините обаче призова феновете да не бъдат груби с португалеца, но от друга страна допусна, че напрежението ще се покачи, ако той играе. 

“Ще бъде хубаво ако всеки дойде на стадиона с мисълта, че ще гледа мач между два големи отбора. Не е необходимо привържениците да идват с някаква нагласа и да бъдат предубедени. Нека да се забавляват и да забравят миналото. В крайна сметка футболът е само една игра” заяви философски Гуардиола на пресконференцията днес. 

“Ние ще срещнем Мадрид, а не конкретен играч или треньор. Ако на терена се стигне до напрежение това ще означава, че не сме си научили урока от миналото. Нека Пепе да бъде посрещнат спокойно ако играе” добави той. 

“Разбира се допускаме, че може и да загубим, тъй като това е част от спорта. Имаме обаче предимство и ще се опитаме да го използваме. Уважавам Реал, тъй като това еклуб с големи традиции и много успехи. Убеден съм, че нищо няма да бъде ясно до самия край. Сигурен съм обаче, че ако не играем силно няма да имаме шанс да се класираме” каза още Пеп. 

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар