четвъртък, 26 януари 2012 г.

Виктория Азеренка победи Ким Клайстерс

Поставената под номер 3 в основната схема Виктория Азаренка се класира за финала на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.
В сблъсък от полуфиналната фаза на надпреварата представителката от Беларус срази с 2:1 сета досегашната шампионка Ким Клайстерс, в отделните части 6/4, 1/6, 6/3 и така за първи път в своята кариера достигна до директния сблъсък за титлата на турнир от Шлема.
Мачът започна по възможно най-добрия начин за Азеринка, с ранен пробив, който в последствие с много усилия успя да затвърди, и до края на сета не позволи на Клайстерс да заличи изоставането си.
Във втората част обаче белгийката пое изцяло нещата в свои ръце, наложи темпото си в разиграванията, реализира две от трите си възможности за пробив, а от своя страна не позволи на Вика дори да стигне до ситуация за връщане на брейка.
В заключителната трета част отново станахме свидетели на “смяна на местата”, като Азаренка успя да дръпне с 4/1 и въпреки всички положени усилия от страна на Ким тя не успя да обърне развоя на събитията и след 2 часа и 12 минути игра капитолира.
Така Вика Азаренка продължава да мечтае за първа титла от Шлема и разбира се изкачване на световния връх, като за целта ще трябва да спечели и последния си двубой в Мелбърн парк, който ще бъде или срещу Петра Квитова, или срещу Мария Шарапова.
Статистиката от двубоя:
Азаренка
Клайстерс
58
1-ви сервис %
63
1
Асове
1
7
Двойни грешки
5
 4/11
Възможности за пробив
 4/12
20
Уинъри
26
40
Непредизвикани грешки
44
Времетраене: 2.12 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар