неделя, 22 януари 2012 г.

Болтън разнебити Ливърпул

Болтън тресна с 3:1 Ливърпул на "Рийбок Стейдиъм" и записа най-впечатляващата си победа този сезон във Висшата лига. 

Със спечелените три точки Болтън се измъкна от зоната на изпадащите отбори и нанесе пореден срамен шамар на именитите си гости

Ливърпул направи трета поредна издънка в първенството и не успя да се възползва от грешките на преките си съперници към зоната на Шампионската лига. 

Точни за Болтън бяха Марк Дейвис, Рио-Кокър и Грета Стейнсон, страхотен мач пък направи Мартин Петров, който можеше да опъне мрежата на Хосе Рейна от пряк свободен удар. 

Единственото попадение за Ливърпул бе дело на Крейг Белъми. Като цяло червените бяха трагични в защита, плахи в нападение и тотално надиграни от вдъхновените си домакини.

В момента Ливърпул има 35 точки и остава на седма позиция, докато Болтън вече е над чертата с 19 точки.




Срещата започна отлично за Болтън и домакините успяха да вкарат още с първата си атака. В 4-ата минута Давид Нгог пропусна хитро топката към Марк Дейвис, който развинти трима защитници на Ливърпул и с техничен удар опъна мрежата на Рейна за 1:0. 

Болтън продължи да доминира и можеше да вкара и втори гол. Крис Ийгълс се подигра по дясното крило с Хосе Енрике и пусна топката успоредно на голлинията на Ливърпул, но там нямаше кой да я засече в опразнената врата. 

В 10-ата минута Ливърпул можеше да изравни но Крейг Белъми стреля твърде слабо. Минута по-късно гостите изпуснаха невероятен шанс. Макси Родригес се освободи отляво след пас на Рейна, но се замота левашки в наказателното поле на домакините. 

Ливърпул натисна и пренесе играта в половината на Болтън, но последва нов пропуск на Крейг Белъми. В 15-ата минута Стивън Джерард изведе хитро Белъми, но той бе блокиран преди да нанесе голов удар. 

Отговорът на Болтън бе силен удар на Марк Дейвис, но Рейна спаси. В 29-ата минута бе и най-спорното положение в мача. Тогава Зат Найт игра откровено с игра в собственото си наказателно поле, но съдията не свири дузпа за Ливърпул, а при ответната си атака домакините вкараха втори гол. 

Болтън сътвори страхотна контра отдясно, топката премина през Крис Ийгълс, който я чукна към Рио-Кокър, последва техничен удар и 2:0. Ливърпул беше в нокдаун, но червените бързо се вдигнаха и успяха да върнат едно попадение. 

В 37-ата минута Анди Каръл изведе с глава Белъми сам срещу Богдан и Крейг без проблеми направи 1:2. В продължението на първото полувреме Мартин Петров можеше да вкара от пряк свободен удар, но Рейна показа невероятна класа и спаси.


Втората част започна с положение за Ливърпул, но Чарли Адам не успя да вкара. Този пропуск бе наказан от домакините. Мартин Петров изпълни ъглов удар, топката достигна до Грета Стейнсон, който от воле простреля Рейна за 3:1. 

Този гол даде криле на домакините, които още повече притиснаха плахите си гости, които в тези минути не знаеха къде се намират и грешаха всеки втори пас. 

Кени Далглиш се опита да промени играта, като вкара в игра Дирк Каут и Стивън Даунинг, което определено даде импулс в действията на "червените", но те така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение. 

Едва в 71-ата минута Ливърпул можеше да намали. Дани Агер направи самостоятелен рейд през центъра, след което изстреля страховита тупалка от дъгата на наказателното поле, но натресе горната греда на домакините. 

Последва и шут на Крейг Белъми, но Богдан показа класа и спаси. Това бяха силните минути на гостите през това второ полувреме, но те не успяха да се възползват. 

Постепенно футболистите на Болтън изнесоха играта в по-предни позиции и дори можеха да забият нов гол, но с пропуск се отличи Марк Дейвис. 

До края на срещата не се случи нищо интересно и така Болтън взе заслужена победа, докато Ливърпул записа пореден срамен резултат и не успя да се доближи до зона Шампионска лига.


Болтън - Ливърпул 3:1

Голмайстори:

1:0 Марк Дейвис (4)
2:0 Рио-Кокър (29)
2:1 Крейг Белъми (37)
3:1 Грета Стейнсон (50)


Болтън: Богдан, Стейнсон, Найт, Рикетс, Уийтър, Муамба, Ийгълс, Петров, Дейвис, Рио-Кокър, Н`Гог
Ливърпул: Рейна, Джонсън, Агер, Шкъртел, Хосе Енрике, Джерард, Хендерсон, Адам, Макси, Керъл, Белъми

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар