понеделник, 23 януари 2012 г.

Реал обърна Билбао след две дузпи и червен картон

Във втори пореден мач Реал Мадрид трябваше да обръща резултата, но все пак успя да победи Атлетик Билбао с убедителното 4:1 на своя "Сантяго Бернабеу".

Гостите откриха резултата след красив гол на Фернандо Йоренте, а след това пропуснаха чисто положение да вкарат втори гол.

Марсело изравни в средата на първото полувреме, а след почивката домакините спечелиха две дузпи за нарушения срещу Кака и Йозил. При втората Бензема вкара гол още преди спиране на играта, но съдията отмени гола за да отсъди червен картон за защитник на гостите и да бъде изпълнена дузпа. И в двата случая Кристияно Роналдо застана зад бялата точка и не сбърка.

Към края на мача резервата Хосе Кайехон оформи крайния резултат, а друга резерва Гонсало Игуиан тресна греда.

След победата Реал отново увеличи разликата пред Барселона на пет точки, а Билбао се отдалечи на пет точки от 4-то място.





Очаквано Реал Мадрид започна мача малко по-активно. В 5-та минута Арбелоа проби в наказателното поле, но се забави и не успя да стреля от чиста позиция. След това пък удар на Гранеро бе спасен от вратаря на гостите Горка Ираисос.

Атлетик Билбао обаче шокира домакините, като откри резултата с първата си атака. В 13-та минута гостите направиха образцова контра, при която Хави Мартинес центрира към оставения непокрит в наказателното поле Йоренте и той от воле разстреля Касияс.

Реал опита да отговори и Кака отправи удар от границата на наказателното поле, но прати топката встрани от вратата.

Нещата можеха да станат още по-сложни за Реал в 19-та минута, но Оскар де Маркос направи невероятен пропуск. Муниаин се впусна в страхотен индивидуален пробив и стреля опасно, Касияс успя само да парира и топката дойде към непокрития Оскар де Маркос, който от 5 метра не успя да вкара на празна мрежа.

Естебан Гранеро също пробва мерника си от двайсетина метра и нанесе плътен удар в очертанията на вратата, но Ираисос спаси.

В средата на полувремето Реал за малко да вкара гол-дубликат на този на Билбао. Роналдо направи хубаво далечно центриране към изскачащия зад защитата Бензема и той стреля от воле, но прати топката над гредата.

Само минута по-късно обаче "белите" изравниха след много красиво попадение. Йозил започна атака, която мина през Роналдо, след това Марсело размени елегантно двойно подаване с Бензема и излезе сам срещу вратаря, след което не сбърка.

Реал бе близо до втори гол след центриране от корнер, когато Серхио Рамос се пребори за първата топка, а след това Бензема на 2 метра от вратата засече с глава, но вратарят бе точно пред него и успя да улови.

Атлетик обаче също играеше добре. Центриране в наказателното поле не бе овладяно от Муниаин, но отзад топката стигна в Оскар де Маркос, който отправи силен удар покрай гредата.

За домакините много активен бе Кака. Той стигна пръв до една спорна топка на границата на наказателното поле и отправи удар, който обаче разтърси мрежата от външната страна на гредата.

Увлечени в игра напред, белите оставиха прекалено много пространство пред вратата си и в 39-та минута Йоренте имаше златен шанс за втори гол. Той получи топката абсолютно сам срещу Касияс, но ударът му бе неточен.

Две минути по-късно гостите имаха друга опасна контраатака и се наложи Касияс да излиза извън наказателното поле, за да пресече топката.

Малко преди почивката домакините имаха претенции за дузпа, след като Кака бе съборен в наказателното поле, но съдията с основание прецени, че има игра рамо в рамо.

Веднага след подновяване на играта обаче реферът вече нямаше колебание да посочи бялата точка отново за нарушение срещу Кака. Бразилецът технично пропусна една топка и така направи двойно подаване с Роналдо, след което бе на път да излезе овладее топката в наказателното поле, но Итураспе го задърпа за гащетата и го събори.  Роналдо се нагърби с изпълнението и мощен удар в горния ъгъл опъна мрежата.

В 49-та минута можеше да се стигне до спорно положение, тъй като очевидно нарушение срещу Варан не бе отсъдено и това даде възможност на Муниаин да навлезе в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да преодолее Касияс.

Реал отговори с много опасна контраатака с четирима на двама футболисти, но Бензема изигра ситуацията нетипично лошо. След това пък Роналдо засече с глава центриране на Марсело, но неточно над вратата.

При едно от малкото положения на Билбао за второто полувреме Де Маркос отправи опасен удар от двайсетина метра, като топката мина застрашително близо до страничната  греда.

Малко след това обаче точно Де Маркос направи втора дузпа и бе изгонен с директен червен картон. До нея се стигна след като Бензема изведе елегантно Йозил с глава зад защитата, германецът финтира Де Маркос в наказателното поле и щеше да остане сам срещу вратаря, но бе спънат. Връхлитащият отзад Бензема вкара със силен удар, но съдията не призна гола, а вместо това отсъди дузпа и изгони де Маркос. Роналдо обаче не сгреши и този път и спести разправиите доколко правилно е било отсъждането на съдията.

Веднага след гола Жозе Моуриньо смени Бензема с Игуаин и аржентинецът за малко да вкара с първото си докосване в мача. Йозил проби технично по крилото и след опитът му за подаване стана карамбол, който прати топката до дебнещия в наказателното поле Игуаин. Той веднага стреля от въздуха, но вратарят спаси.

Малко по-късно Кака изведе Йозил зад защитата и германецът вкара гол, но съдията отсъди засада. На повторението се видя, че Йозил наистина е бил с няколко сантиметра зад защитата на Билбао.

В 77-та минута Игуаин бе много близо до гол. Роналдо изведе прекрасно партньора си в атака, той изпревари и заобиколи вратаря, но след това от малък ъгъл тресна гредата.

Гостите също имаха претенции за дузпа, когато Серхио Рамос настъпи съперник по глезена в наказателното поле, но съдията не видя нарушението.

В 83-та минута влезлият като резерва Хосе Кайехон можеше да се разпише след много добър пробив и подаване на Йозил, но засече топката неточно в близост пред вратата.

Две минути по-късно обаче испанецът не пропусна шанса си. Йозил започна контраатака и намери Игуаин в центъра на терена, той пък веднага даде извеждащ пас по крилото за Кайехон и последният от малък ъгъл мушна топката под плонжа на вратаря.

Още в следващата атака Кайехон имаше шанс за нов гол след зрелищно подаване с пета на Йозил, но ударът му рикошира в защитник и профуча над вратата.

Игуаин също имаше шанс за гол след подаване на Кайехон, но в наказателното поле реши да финтира съперник, вместо да стреля веднага и сбърка.


Реал Мадрид - Атлетик Билбао 4:1

0:1 Йоренте 12
1:1 Марсело 24
2:1 Роналдо 47 дуз.
3:1 Роналдо 67 дуз.
4:1 Кайехон 85

Червен картон: Оскар де Маркос 66


Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело, Чаби Алонсо, Гранеро (73 Ласана Диара), Кака, Йозил, Роналдо, Бензема (68 Игуаин)
Атлетик Билбао: Ираисос, Аморебиета (61 Ибаи Гомес), Сан Хосе, Мартинес, Ираола, Де Маркос, Итураспе, Андер, Муниаин, Сусаета (68 Иниго Перес), Йоренте (61 Токуеро)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар