четвъртък, 19 януари 2012 г.

Мария Шарапова продължава наказателната си акция в Мелбърн

Шампионката от 2008 година Мария Шарапова записа втора поредна впечатляваща победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.
След като даде само гейм на Хисела Дулко в първия кръг, днес Маша не бе по-щедра и с квалификантката от САЩ Джейми Хамптън, като за малко повече от час игра стигна до същия резултат – 6/0, 6/1.
Така рускинята за пореден път доказа, че контузията в глезена отдавна е забравена и въпреки оскъдната си подготовка за надпреварата остава една от фаворитките за спечелването й, като в следващата фаза ще се изправи срещу германката Анжелика Кербер.
Почти толкова категорично своето място в третия кръг си осигури и финалистката от 2008 година Ана Иванович, на която също бяха необходими малко повече от 60 минути игра, за да стигне до успеха срещу Михаела Крайчек с 6/2, 6/3.
В неочаквани неприятности пък се вкара 5-кратната шампионка Серена Уилямс в двубоя си срещу чехкинята Барбора Захлалова-Стрицова. Американката не даде нито гейм на своята опонентка в първия сет и поведе с 5/2 във втория, но бе само на точка от това да допусне изравняване за 5/5.
Все пак след няколко майсторски отигравания от основната линия на Серена и неуспешна къса топка на чехкинята до изненада не се стигна и така след 6/0, 6/4 бившата номер 1 продължава в третия кръг.
Още резултати:
II кръг:
 /жени/
Вера Звонарьова67
Луси Храдечка16
Сара Ерани66
Надя Петрова22
Анжелика Кербер76
Стефани Дюбоа51
Екатерина Макарова67
Кая Канепи25

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар