събота, 7 януари 2012 г.

Ливърпул се отпуши срещу Олдъм

Ливърпул премина 3-ия кръг на ФА Къп, след като надви Олдъм с 5:1 на собствения си "Анфийлд".
Двата тима спретнаха интересен мач, в който домакините започнаха доста мудно, но все пак показаха част от това, което могат.
Мениджърът на "Мърсисайдци" Кени Далглиш реши да заложи в титулярния състав на опитни футболисти, като Пепе Рейна, Джейми Карагър, Стивън Джерард, Макси Родригес, Крейг Белъми и Дирк Каут.
Гостите първи откриха резултата чрез Симпсън в 28-ата минута, но домакините обърнаха мача в своя полза с попадения на Белъми, Джерард, Шелви, Каръл и Даунинг в 30-ата, 45-ата, 68-ата, 90-ата и 93-ата минути.
Вторият гол, който бе дело на капитана на Пул, бе реализиран от дузпа.


Изненадващо мачът започна по-добре за гостите, които спечелиха пряк свободен удар на добра позиция, който обаче не се превърна в потенциална опасност за Пепе Рейна.
В 5-ата минута обаче и Пул създаде нещо интересно. Дирк Каут можеше да засече една топка от Крейг Белъми в наказателното поле, но не успя да стигне до нея.
Само три минути по-късно гостите пропуснаха страхотно голово положение, което бе пропиляно от Шефки Кучи.
В следващите минути "Мърсисайдци" се опитаха да наложат натиск над своя противник.
Домакините обаче изпитваха много сериозни трудности през първите минути и определено не демонстрираха това, което наистина могат.
В 22-ата минута Мартин Кели направи прекрасен пробив и понечи да стреля, но в последния момент противников футболист му попречи.
Натискът на Пул през следващите минути се засили и пет минути по-късно Каут засече с глава хубаво центриране от фаул на Белъми, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.
И точно когато изглеждаше, че домакините са на път са се съвземат след слабите първи минути, Олдъм поведе в резултата.
В 28-ата минута Роби Симпсън вкара страхотен гол със силна тупалка от 25 метра.
Домакините обаче изравниха само минута по-късно. Джонджо Шелви стреля, но топката рикошира в тялото на Белъми и на практика попадението бе зачетено на сметката на уелсеца.
При рикошета вратарят на гостите се обърка и в крайна сметка топката влезе във вратата му.
В 33-ата минута домакините имаха фантастична възможност да стигнат и до пълен обрат, но ударът на Макси от близка дистанция бе избит по страхотен начин от стража на гостите.
В 39-ата минута стражът на гостите направи много груба грешка, което можеше да му коства гол във вратата, но в последия момент я поправи и не позволи на Каут да  реализира.
Буквално в края на първата част Стивън Джерард бе точен от дузпа и направи обрата в мача пълен. Нарушението бе отсъдено за фаул на Амейеди срещу Макси в наказателното поле.
Второто полувреме започна добре за домакините, които можеха да вкарат още едно попадение в 49-ата минута.
Крейг Белъми проби по фланга и центрира ниско в наказателното поле, където бе Дирк Каут, но стражът на гостите изпревари холандеца и улови топката.
Натискът на "Мърсисайдци" през следващите минути продължи и определено си личеше, че отборът играе мното по-добре, отколкото в началото на срещата.
В 54-ата минута пред Макси се откри супер голово положение, но аржентинецът не успя да прати топката във вратата на Олдъм от половин метър и направи невероятен пропуск.
Две минути по-късно при едно изпълнение на ъглов удар стражът на гостите изчисти топката, която попадна в краката на Стиви Джи, който обаче от един метър също не успя да реализира.
Последва още по-силен натиск на гостите и в 58-ата минута Мартин Кели засече с глава центриране на Крейг Белъми, но ударът му бе неточен.
В 68-ата минута Джонджо Шелви също записа името си сред голмайсторите, вкарвайки попадение за 3:1.
Той бе намерен от Белъми на точката за изпълнение на дузпата и мушна топката във вратата на Олдъм.
В минутите до края на мача темпото леко спадна. В последната минута от редовното време Анди Каръл вкара хубав гол с много хубав изстрел от дъгата и направи резултата 4:1.
В 93-ата минута Даунинг също записа името си сред голмайсторите. Той се възползва от една избита от вратаря на Олдъм топка и с топовен удар от близка дистанция в прати в мрежата му.
ЛИВЪРПУЛ - ОЛДЪМ 5:10:1 Симпсън 28'
1:1 Белъми 30'
2:1 Джерард 45' дузпа
3:1 Шелви 68'
4:1 Каръл 90'
5:1 Даунинг 93'
ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Аурелио (71 - Фланаган), Кели, Коатес, Джерард, Макси, Шелви, Спеъринг, Белъми (74 - Даунинг), Каут (87 - Каръл)
ОЛДЪМ: Сисак, Даймънд, Мвото-Оново, Тейлър, Весоловски (74 - Мораиш), Фурман, Лий, Адейеми, Кучи, Симпсън, Скапуци (54 - Паркър)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар