сряда, 25 януари 2012 г.

Полуфиналът в Мелбърн: Квитова срещу Шарапова

Петра Квитова и Мария Шарапова са последните две полуфиналистки в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.
Това стана факт след като днес чехкинята преодоля с 2:0 сета Сара Ерани (Ит), в отделните части 6/4, 6/4, докато бившата номер 1 с лекота спечели изцяло руския сблъсък със сънародничката си Екатерина Макарова – 6/2, 6/3.
Въпреки на пръв поглед убедителните победи, проблеми в своя двубой имаше шампионката от Уимбълдън Петра Квитова, която трудно се справяше с огромното напрежение и допусна доста брак в играта си.
Все пак радващото за всички фенове на чехкинята бе, че във възловите моменти тя показа характер, успя да заличи изоставане от 1/4 на старта на втората част и след серия от пет поредно спечелени гейма да сложи точка на спора.
Така в повторение на финалния им мач на “Ол Инглънд клъб”, Квитова и Шарапова отново ще застанат една срещу друга, този път в сблъсък за влизане в директния двубой за трофея в Мелбърн, като до момента чехкинята има минимален аванс от преките им сблъсъци и води с 2:1 победи.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар