петък, 6 януари 2012 г.

Феноменален Григор върна България отново в борбата за второто място!

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изнесе един незабравим рецитал на българския тенис в “Бърсууд дом” в Пърт, Австралия, където в момента се провежда неофициалното световно първенство за смесени отбори – Хопмън къп
Само за 60 минути младият хасковлия се разправи брутално със световния номер 8 Марди Фиш, побеждавайки го с безапелационното 6/2, 6/1 и по този начин България изравни резултата 1:1 срещу настоящия шампион – САЩ.
Българинът започна двубоя по възможно най-добрия начин, печелейки началните три точки в подаването на Фиш и въпреки че американецът се справи с първия брейкбол, при втория нямаше отговор за агресивната игра на Димитров и така пробивът бе налице.
Великолепните изяви на Гришо обаче на спряха до тук. Със стабилна игра от основната линия той затвърди пробива, спечели за втори пореден път сервис гейма на американеца, а след това оформи преднината си на 4/0.
В тези минути първата ни ракета играеше с много настроение, лекота, всичко му се получаваше и въпреки че световният номер 8 взе два гейма, за нещо повече в първия сет дори не можеше да се надява и така само след 31 минути Димитров стигна до убедителното 6/2.
Втората част започна напълно идентично, с три поредни възможности за пробив за Гришо, ас от страна на Фиш и отново при втория опит българинът сполучи, повеждайки с 1/0.
Последва един стабилен сервис гейм за нашия състезател, с който той затвърди преднината си и по този начин направи много важна крачка към крайния успех.
Фиш успя да се запише в третия гейм намалявайки изоставането си на 1/2, но Григор отново отговори подобаващо в четвъртия, а в началото на петия българинът демонстрира невероятна пъргавина, убийствени форхенди и за втори път проби своя противник, нанасяйки съкрушителен удар върху амбициите на световния номер 8.
Оттук до края на мача Гришо подложи на “обстрел” слисания Фиш, без проблем спечели последните два гейма и така сложи точка на този незабравим за всички нас двубой.
Така след броени минути ще стартира решителния сблъсък на двойки, който ще определи и крайния победител в тази среща.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар