петък, 20 януари 2012 г.

Божинов издъни Спортинг - пропиля дузпа в 92-ата минута

Българският национал Валери Божинов се превърна в грешник за своя клубен отбор Спортинг Лисабон.

Роденият в Горна Оряховица футболист тотално провали отбора си при домакинството на слабака Морейензе.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в среща от Група А на турнира Купа на Лигата, която се игра на стадион "Жозе Алваладе" в португалската столица Лисабон.

Домакините имаха надмощие над своя опонент, но стигнаха само до равенство 1:1.
Божинов от своя страна остана първоначално резерва в сблъсъка, като Домингош Пациенциа предпочете да пусне в нападението на тима перуанеца Андре Карило и уругваеца Себастиан Рибас.

Все пак обаче не добрата игра на двамата през първото полувреме принуди наставника на лисабонци да прави промени в състава си. Той извади от игра Рибас и пусна на неговото място Валери Божинов, а освен него на терена от началото на втората част влезе и чилиецът Мати Фернандес, който замени Даниел Карико.

Двубоят започна много добре за Спортинг и натискът на "лъвовете" през първите няколко минути от тази среща даде очаквания резултат.

В 28-ата минута бившият футболист на испанския Севиля Диего Капел се възползва от много груба грешка на противников защитник и мушна топката във вратата на гостите. Все пак обаче гостите стигнаха до точка след попадение на Гилас в 35-ата минута.

В 92-ата минута на двубоя Жефрен Суарес бе спънат в наказателното поле на Морейрензе, заради което реферът отсъди дузпа в полза на домакините.

С нейното изпълнение се зае самият Божинов, който обаче отправи твърде предвидлив удар и не затрудни особено вратаря на гостите.
В последните секунди на мача българинът можеше да се реваншира на своите съотборници за изпуснатата дузпа, но направи много сериозен пропуск в една ситуация.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар