неделя, 8 януари 2012 г.

Ман Сити вади 60 милиона паунда за Уейн Руни

Манчестър Сити възнамерява да предприеме офанзива за привличането на звездата на градския съперник Манчестър Юнайтед.

Според вестник "Мирър" лидерът в английската Висша лига е готов да извади на масата цели 60 милиона паунда за правата на Уейн Руни.

В последно време отношенията между стрелеца и мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън са доста обтегнати, след като шотландецът глоби своя възпитаник заради това, че е купонясвал без разрешението му, а после го извади от групата за мача срещу Блекбърн.

Тогава Манчестър Юнайтед падна позорно с 2:3 у дома от Блекбърн навръх 70-годишнината на своя наставник.

Припомняме, че през октомври 2010 година Руни флиртуваше със Сити, като бе заявил готовност да напусне Юнайтед. След това той съжали за постъпката си, но в крайна сметка изви ръцете на босовете на Юнайтед и си издейства космическата заплата от 250 000 паунда на седмица.

Роберто Манчини е голям почитател на Уейн Руни и по всичко личи, че той ще убеди шейх Мансур да плати високата сума, за да вземе футболиста, ако се стигне до разрив в отношенията между стрелеца и сър Алекс.
Евентуално преминаване на Руни в Манчестър Сити със сигурност ще се окаже поредният тежък удар на "гражданите" в лицето на своя градски съперник, след като "небесно-сините" елиминираха "червените дяволи" в полуфинала за ФА Къп миналия сезон, а през есента ги смачкаха с 6:1 насред стадион "Олд Трафорд".

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар