неделя, 22 януари 2012 г.

Гениален Тоти разсипа Чезена

Рома разгроми с 5:1 Чезена в последния кръг от първия полусезон на италианската Серия А. По този начин "джалоросите" излизат на шесто място във временното класиране преди утрешния мач на Наполи срещу Сиена.

Двубоят на "Олимпико" ще се запомни с рекорда на Франческо Тоти, който подобри постижението на Гунар Нордал (Милан) от 50-те години на миналия век.

Принцът на Рим се разписа два пъти, което беше напълно достатъчно за да стане легендата на "вълците" играчът с най-много голове за един и същи клуб (211 попадения) в елита на Италия.

Още след първите десет минути Рома вече водеше с 3:0, като освен Тоти, който вкара два пъти, с попадение се отличи младокът Фабио Борини. До края на първото полувреме столичани можеха да отбележат още на шокираните гости, но в крайна сметка почивката дойде при този резултат.

През втората част Чезена намали чрез Едер, но Жуан и Миралем Пянич направиха загубата на "морските кончета" срамна. По този начин гостите завършиха полусезона под чертата на изпадащите отбори.




Наставникът на Рома Луис Енрике не можеше да разчита на контузените Даниеле Де Роси, Марко Касети, Николас Бурдисо и Пабло Освалдо. Мениджърът на Чезена Даниеле Ариони също имаше проблеми със състава си, от който заради травми липсваха Доминик Малонга и Дамян Джокович.

Още в 25-тата секунда страхотен пас на Ерик Ламела намери Франческо Тоти и капитанът на домакините откри резултата, изравнявайки рекорда на Нордал. Малко след това опитният футболист успя и да подобри рекорда, като асистенцията отново беше на Ламела.

Още в следващата атака, която беше подхваната от Тоти, мина през Греко и бе завършена от Фабио Борини, резултатът стана класически. Гостите определено не знаеха къде се намират и удар на Миралем Пянич беше изчистен от голлинията, като останаха съмнения за игра с ръка на бранител на "морските кончета".

Първият шут към вратата на Маартен Стекеленбург беше чак след половин час игра, а холандският страж нямаше никакви проблеми с изстрела на Лука Чекарели. Не мина много време и Франческо Антониоли предотврати опита на Тоти да запише хеттрик.

През втората част Чезена се посъвзе и съумя да върне един гол чрез Едер. Бразилецът обаче едва ли ще радва още дълго време феновете на "морските кончета", тъй като се очаква в близките няколко дни да бъде трансфериран.

Иначе и през второто полувреме доминацията на Рома беше пълна. Тоти все пак не направи хеттрик, а беше заменен, заедно с Ерик Ламела, за да бъдат запазени двамата за двубоя за Купата на Италия срещу Ювентус.

Четвъртото попадение за римляните дойде няколко минути след гола за Чезена, а негов автор стана бразилският бранител Жуан. Той вкара топката в мрежата, след като Антониоли беше избил удар с глава на Борини.

В 70-тата минута Пянич направи резултата срамен за гостите. Босненецът също се разписа след добавка, а след него с пропуски се отличиха Боян Къркич и отново Пянич, но до шесто попадение така и не се стигна.

Въпреки това успехът на "вълците" е наистина впечатляващ и дойде след великолепна игра, която би трябвало да стряска бъдещите опоненти на "джалоросите".


Рома – Чезена 5:1

1:0 Тоти 1
2:0 Тоти 8
3:0 Борини 9
3:1 Едер 58
4:1 Жуан 62
5:1 Пянич 70

Рома: Стекеленбург, Жуан (Кяер – 74), Хайнце, Рози, Тадеи, Гаго, Греко, Пянич, Тоти (Вивиани – 65), Ламела (Боян – 54), Борини

Чезена: Антониоли, Фон Берген, Родригес, Комото, Лауро (Морас – 67), Гуана, Чекарели, Колучи (Беналуан – 77), Пароло, Едер, Муту (Кандрева – 46)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар