събота, 7 януари 2012 г.

Роберто Манчини: Фъргюсън не иска да признае, че сме номер 1

До дербито на Манчестър между отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити остава едва един ден, а психологическата битка между двата тима започна с пълна сила.
Това ще бъде първият мач между тях след унизителното 6:1 за "Гражданите", което те постигнаха на "Олд Трафорд" преди известно време.
Утре от 15:00 часа двата отбора ще се изправят един срещу друг, а Юнайтед ще има перфектна възможност да се реваншира на своите фенове за последните две загуби, които допусна отборът.
Мениджърът на Сити Роберто Манчини подхвана сър Алекс и обяви, че шотландецът не иска да признае, че "Гражданите" са най-добрият отбор в страната.
"Трудно е да кажеш, че твоите съседи играят най-добрия футбол", коментира италианският специалист на пресконференцията преди двубоя от 3-ия кръг на ФА Къп.
"Наистина това е нещо доста трудно, но реално погледнато ние наистина играем най-добрия футбол в Англия към този момент", добави той.
"Във всеки град, в който има по два отбора, съперничеството е много голямо. Рим, Милано - навсякъде е така", продължи бившият треньор на Интер.
Твърденията на Фъргюсън, че в момента Тотнъм играе най-добрия футбол се взимат като тотална подигравка в лагера на Манчестър Сити.
Манчо си припомни за ситуацията с него преди години, когато пое Интер и тотално разби хегемонията на Милан в италианския шампионат.
"Милан бяха на върха в продължения на много години, след като спечелиха Шампионската лига и първенството", припомня си италианецът.
"За Интер беше наистина много, много трудно, защото "Росонерите" спечелиха всичко по онова време. Тук в момента ситуацията е абсолютно същата", каза още той.
Сити победи Юнайтед в полуфиналите на ФА Къп през миналия сезон и сега отборът на Роберто Манчини отново ще се опита да изненада своя градски съперник.
Двубоят между двата тима ще се играе утре с начален час от 15:00 часа и се очаква да предизвика небивал интерес, както става обикновено по тези градски дербита.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар